Ovih dana u Zagrebu mogli ste primijetiti tramvaj posebnog dizajna posvećen Dinamovoj generaciji koja je vrhunskom igrom osvojila naslov prvaka 1982. godine. Fotografije koje se pamte, izresci iz novina i izvještaji s utakmica - sve to može se vidjeti na zagrebačkom tramvaju.

Na sam događaj puštanja tramvaja u promet organizirana je svečana vožnja na kojoj su bili prisutni predstavnici zlatne generacije: Miroslav Ćiro Blažević, Josip Čačković, Rudolf Belin, Marijan Vlak, Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Džemal Mustedanagić, Zvonko Marić i Gordan Mohor.

U razgovoru za Story.hr legendarni Ćiro osvrnuo se na njemu najvažniju godinu u životu – 1982., otkrio nam je kakve emocije je osjetio tijekom vožnje u spomenutom tramvaju te koji su nedostaci voljenog mu kluba, za kraj se osvrnuo na svoje zdravstveno stanje.

Miroslav Ćiro Blažević prisjetio se 1982. godine
Marko Lukunić/PIXSELL 

'Mogu se samo zahvaliti Dinamu zato što nije zaboravio tu lijepu godinu 1982. Napravio je sve što je u njegovoj moći da je osvježi i da nas vrati u sjećanje. Isto tako upozorilo se i one koji nisu doživjeli tu godinu da se dogodilo nešto izuzetno veliko i jako bitno', započeo je simpatični Ćiro te nam objasnio koliko mu je značila vožnja u 'Dinamovom tramvaju'.


'Bio sam jako zahvalan što sam se vozio u tom tramvaju. Ponosan sam oduvijek na 1982. jer je to najvažnija godina u mom životu. Kad sam ponovno vidio svoje igrače bio sam izuzetno dirnut osobitim emotivnim nabojem', priznao je.

Miroslav Ćiro Blažević prisjetio se 1982. godine
Marko Lukunić/PIXSELL 

Legendarni Ćiro svima je poznat kao počasni izbornik i nogometni stručnjak pa nas je zanimalo što misli o današnjem stanju u klubu. 'Nadam se da je Dinamo dovoljno dobar da ponovno bude prvi jer to svi Dinamovci očekuju od igrača. Mislim da Dinamu nedostaje vjera i obaveza da moraju postizati najbolje rezultate i pobjeđivati. Uvijek može bolje, ali dobar je. Najveća konkurencija mu je Hajduk, a Dinamo bi po mojoj procjeni opet trebao biti prvi', iskreno je prokomentirao.

Miroslav Ćiro Blažević i Zdenka Blažević u šetnji gradom
Story arhiva 

Ćiro posljednjih mjeseci ne krije da se bori sa zloćudnom bolešću, a priznao je da mu se zdravstveno stanje pogoršalo. 'Nisam baš najbolje, ali se borim do zadnjeg dana. Nažalost, od zadnjeg puta kada smo se čuli neke stvari su se pogoršale, ali molim se. To mi je jedino što mi je ostalo. Teško je u ovoj dobi boriti se, ali se ipak borim. Dane uglavnom provodim u krevetu. Hvala Bogu moja supruga je dobro i sve je super s njom', zaključio je.