NITKO NE MOŽE VJEROVATI DA JE VEĆ BAKA: Borna Kotromanić otkrila nam je što jede da ovako izgleda u šestom desetljeću

Kontaktirali smo Bornu i pitali je kako izgleda jedan njezin dan po pitanju obroka i unosa hrane u organizam.

Robert Gašpert

Borna Kotromanić (52) poznata je po zdravom načinu života, a u posljednje vrijeme učestalije govori o svemu što je dobro za tijelo, duh, ali i okoliš. Mnogi se dive činjenici da je zagazila u šesto desetljeće (nedavno je postala i baka), a i dalje izgleda nevjerojatno dobro. Baš zbog toga smo je pitali kako izgleda jedan njezin dan kad su u pitanju obroci i unos hrane u organizam.

'Svako jutro i večer pijem limunov sok bez vode i šećera, a popijem ga i prije i poslije obilnijeg obroka. Obično doručkujem voće. Ne jedem kruh, ali pojedem ponekad palačinke, desert, pastu i pizzu. Veliki čimbenik je i to što ne pijem alkohol, uglavnom pijem samo vodu i limunadu. Ono što je još jako bitno je i redovit san, meditacija, molitva i dodaci prehrani koji utječu na naš metabolizam, tako da nije samo važno što unosimo u organizam već nadasve kako to što unesemo organizam preradi', kazala nam je Borna.

Instagram 

Borna redovito posti i to je svakako jedan od elemenata koji ju čini tako vitkom. O važnosti posta govorila je više puta.

'Postim od svoje 25. godine, naime od tada, zbog brige za vlastito zdravlje i tada pogotovo kao mlada mama, započinjem istraživati nutricionističke zakonitosti, unosa, i kombiniranja namirnica, metaboličke procese i naravno već tada kroz stručnu literaturu otkrivam čudotvorne koristi posta, pročišćenje duha i tijela i dovođenja u ravnotežu svih tjelesnih funkcija, jedno drevno ali uvijek moćno temeljito resetiranje.

Story 

Ja ne pušim, ne pijem, unosim male količine hrane odabrane kvalitetne namirnice, spavam, vježbam, meditiram, ne ulazim u slučajne spolne odnose, dakle post je samo sastavni dio takvog životnog stila. Moji 'poroci' su ples i ekstravagantan stil, u većini drugih stvari živim poput sretne redovnice', kazala nam je Borna i dodala:

'Čim manje opterećujem svoje tijelo teško probavljivom hranom sa štetnim dodacima. Uglavnom jedem svježu hranu, voće, povrće i žitarice', zaključila je Borna.

Modna izdanja Borne Kotromanić pogledajte u našoj galeriji.