Dom od 400 kvadrata: Sin Luke Rajića i Borne Kotromanić kupio vilu vrijednu skoro milijun eura

Katastarski podaci otkrivaju da je vilu kupio Luka Rajić Junior, sin nekadašnjeg vlasnika Dukata Luke Rajića i njegove bivše supruge Borne Kotromanić.

Josip Regovic/PIXSELL/Google Maps

Krajem ožujka prošle godine oglašena je vila na zagrebačkom Medveščaku površine od oko 400 m2, koja se prodavala za 999 tisuća eura.

google maps  Vila Luke Rajića Juniora

Katastarski podaci otkrivaju da je vilu kupio Luka Rajić Junior, sin nekadašnjeg vlasnika Dukata Luke Rajića i njegove bivše supruge Borne Kotromanić. Vilu je, otkriva raniji vlasnički list, kupio od tvrtke Eagle Hills Zagreb Real Estate d.o.o., iza koje stoji Mohamed Ali Rashed Alabbar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

google maps 

'Kuća se nalazi na padini te je značajno izdignuta iznad ulice, a i uvučena u dvorište. Obzirom na konfiguraciju terena, donja prizemna je zapravo suteren/podrum površine cca 50tak m2, kat iznad je prizemlje površine cca 150m2 s izlazom na prekrasnu i prostranu terasu bočno od kuće dok je zadnja etaža 1. kat. kuće koji se proteže preko cijele etaže površine cca 170 m2. Zadnja etaža ima pristup vanjskim stepenicama iako postoji opcija produžetka prostranih unutarnjih stepenica do zadnje etaže. Iznad se nalazi tavanski prostor', stajalo je u oglasu.

Josip Regovic/PIXSELL 

'Obzirom na povišenu poziciju kuće i konfiguraciju terena iz kuće se pruža prekrasan pogled na Medveščak, Šalatu i Ksaver, a vidi se čak i Zagrebačka katedrala. Uz sam rub parcele do ulice se nalaze dvije garaže, a postoji i mogućnost izgradnje dodatnih. Kuću je projektirao poznati arhitekt Vrkljan te je pod njegovim nadzorom i projektom 1980. godine izvedena dogradnja kata', pisalo je u nastavku.

google maps 

Inače, Luka Rajić Junior lani je dobio sina kojeg je nazvao Luka. Tako isto ime i prezime sad dijele on, njegov otac i sin. Borna Kotromanić s bivšim suprugom Lukom Rajićem ima još dvojicu sinova - Bornu i Frana.