Borna Kotromanić (52) poznata je po zdravom načinu života, a u posljednje vrijeme učestalije govori o svemu što je dobro za tijelo, duh, ali i okoliš. Mnogi se dive činjenici da je zagazila u šesto desetljeće (nedavno je postala i baka), a i dalje izgleda nevjerojatno dobro. Baš zbog toga smo je pitali kako izgleda jedan njezin dan kad su u pitanju obroci i unos hrane u organizam.

'Svako jutro i večer pijem limunov sok bez vode i šećera, a popijem ga i prije i poslije obilnijeg obroka. Obično doručkujem voće. Ne jedem kruh, ali pojedem ponekad palačinke, desert, pastu i pizzu. Veliki čimbenik je i to što ne pijem alkohol, uglavnom pijem samo vodu i limunadu. Ono što je još jako bitno je i redovit san, meditacija, molitva i dodaci prehrani koji utječu na naš metabolizam, tako da nije samo važno što unosimo u organizam već nadasve kako to što unesemo organizam preradi', kazala nam je Borna.

Borna Kotromanić bez šminke
Instagram 

Borna redovito posti i to je svakako jedan od elemenata koji ju čini tako vitkom. O važnosti posta govorila je više puta.

'Postim od svoje 25. godine, naime od tada, zbog brige za vlastito zdravlje i tada pogotovo kao mlada mama, započinjem istraživati nutricionističke zakonitosti, unosa, i kombiniranja namirnica, metaboličke procese i naravno već tada kroz stručnu literaturu otkrivam čudotvorne koristi posta, pročišćenje duha i tijela i dovođenja u ravnotežu svih tjelesnih funkcija, jedno drevno ali uvijek moćno temeljito resetiranje.

Borna Kotromanić otkrila je kako ju je Vidoje Ristović opsjedao
Story 

Ja ne pušim, ne pijem, unosim male količine hrane odabrane kvalitetne namirnice, spavam, vježbam, meditiram, ne ulazim u slučajne spolne odnose, dakle post je samo sastavni dio takvog životnog stila. Moji 'poroci' su ples i ekstravagantan stil, u većini drugih stvari živim poput sretne redovnice', kazala nam je Borna i dodala:

'Čim manje opterećujem svoje tijelo teško probavljivom hranom sa štetnim dodacima. Uglavnom jedem svježu hranu, voće, povrće i žitarice', zaključila je Borna.

Modna izdanja Borne Kotromanić pogledajte u našoj galeriji.

Zvonimir Ferina, Tomislav Huha Modna izdanja Borne Kotromanić