Da ljubavne veze traju vječno obično bude istina samo u bajkama. Život često spaja i razdvaja parove, a poznati parovi nisu iznimka u tome. I dok se neki rastaju na ružne načine pa o njihovom prljavom rublju redovito čitamo u trač rubrikama, drugi su svoje veze završili na miran način te su zbog zajedničke djece koju u dogovoru odgajaju našli način da ostanu u dobrim odnosima. U nastavku smo se prisjetili nekih od domaćih poznatih parova koji zajedno odgajaju djecu i nakon razvoda, a neki čak i nakon pronalaska novih partnera.

Ana Rucner i Vlado Kalember

Ana i Vlado su glazbeni par za koji se brojni fanovi neprestano nadaju da će se pomiriti, no iako se čini da od toga nema ništa, mnogi se dive njihovom odličnom odnosu punom podrške.

Vlado je čak jednom prilikom ispričao da je i sama sutkinja ostala iznenađena njihovim ponašanjem prilikom razvoda.

Vlado Kalember o razvodu od Ane Rucner
Filip Hofer 

'Sjedili smo u sudnici, ali ne na suprotnim stranama, kao što je to praksa kod nas. Mi smo sjedili zajedno, a Ana me čak primila za ruku, na što nas je sutkinja upitala je li ovo neka 'showbizz' fora. Odgovorio sam joj da nije - kako smo se dogovorili da ćemo se oženiti, tako smo se dogovorili i da ćemo se rastati', otkrio je Vlado jednom prilikom.

U njihovom dobrom odnosu svakako je sigurno veliki faktor dobrobit njihovog sina Darijana, koji ima 17 godina, a što je stariji, sve više sliči na oca Vladu.

Goran Navojec i Larisa Lipovac Navojec

Još jedan tindejdžer koji jako sliči na poznatog oca je Grgur, 13-godišnji sin Gorana Navojca i Larise Lipovac Navojec. Goran i Larisa vjenčali su se 2009., nakon osmogodišnje veze, a razveli su se šest godina kasnije.

Ne skrivaju da su u odličnim odnosima, a Larisa je ranije upravo za Story otkrila koja je tajna dobrog odnosa s bivšim partnerom.

Sin Gorana Navojca i Larise Lipovac Navojec imaju sina Grgura
Story arhiva 

‘Prvo, kad imaš dijete s čovjekom s kojim si bio dobar dio života. Ipak smo mi bili 13 godina zajedno. Mislim da je za dobrobit djeteta važno da su tu tata i mama zbog cijelog njegovog života, zbog ljubavi i kako će on to prebroditi emotivno. Druga stvar je što smo Goran i ja uvijek bili jako dobri prijatelji i puno prije nego što smo započeli vezu. Tako da je meni jednostavno nezamislivo da nemam njega tu s lijeve i desne strane. Vjerojatno tako i on mene, za poslove i neke životne savjete. Nije sve samo vezano za dijete. Poklopilo se i to da smo si našli dobre partnere i da smo svi zajedno super. Svi zajedno imamo Grgura, zajedno radimo na tome da je obitelj tu na prvom mjestu’, rekla nam je Larisa tad.

Objasnila nam je tom prilikom i zašto je zadržala Goranovo prezime.

‘Ne vidim smisao u micanju Goranovog prezimena jer mi se dijete preziva Navojec, ja već dugo vremena oba prezimena koristim. Ne osjećam još potrebu nešto micati’, rekla je.

Mario Valentić i Mirna Maras

Još jedan par koji je u korektnim odnosima ostao zbog dobrobiti zajedničkog djeteta su Mario Valentić i Mirna Maras Batinić. 

Njih dvoje su bili omiljeni poznati par ranih dvijetisućitih pa je njihov prekid mnoge iznenadio. Vjenčali su se 2007. godine, a do razvoda je došlo šest godina kasnije.

Sina Niku dobili su 2009. godine, a upravo je on bio na prvom mjestu kad su se razvodili. O tome je Mirna progovorila početkom prošle godine odgovarajući na pitanja pratitelja.

Mario Valentić i Mirna Maras su ostali u dobrim odnosima nakon razvoda
Story arhiva 

‘Kako ste ti i Mario uspjeli održati korektne odnose?’, glasilo je pitanje.

'Lako, misliti samo na dijete, njegovu dobrobit i to je to. Mjesta za svakojaka ega tu ne smije biti', odgovorila je Mirna.

Mario je o njihovom odnosu govorio još u ranijem intervjuu za Story.

‘Mirnu i mene zauvijek će povezivati naš sin Niko. Ostali smo u korektnim odnosima, no daleko je to od prijateljstva. Mi smo sada Nikini roditelji, bivši supružnici, jedno drugome oslonac u novonastaloj situaciji, no ne i veliki prijatelji’, rekao je tad.

Jelena Perčin i Momčilo Otašević

Jelena i Momčilo bili su na glasu kao jedan od najstabilnijih domaćih poznatih parova pa je vijest o njihovom razvodu odjeknula u medijima.

Na pitanje u kakvom su odnosu nakon razvoda prva je odgovorila Jelena.

'Odnos nam je pristojan. Imamo dvoje zajedničke djece i samo su oni prioritet’, rekla je početkom travnja za Slobodnu Dalmaciju.

Momčilo je zajednički odgoj djece spomenuo u nedavnom intervjuu za Story.hr.

'I Jelena i ja se trudimo odgojiti ih kako treba i mislim da je to najbitnije. Osim toga, djecu ne treba 'lomiti' ili mijenjati im karakter, nego ga njegovati i pustiti ih da budu to što jesu. Naravno, treba ih naučiti pravim vrijednostima. Ja slovim za strogog oca, barem tako kažu. Netko je pitao Mašu je li tata strog, na što je ona kao iz spika odgovorila: 'da'. Mene je to iznenadilo i pitao sam je zašto sam strog, pa je ona odgovorila da je to zato što joj nikad ne dam mobitel. Moram reći da sam ponosan na to i da mi je drago da ona misli da je to strogoća. Istina je, ne dam joj mobitel. Može vidjeti neke videe obitelji ili slično, ali neće blejati u njega i igrati igrice. To ne dam', priznao nam je Momčilo.

Ana Gruica i Hrvoje Šalković

Jedan od parova koji bi zaista mogao biti primjer ostalima su glumica Ana Gruica i putopisac Hrvoje Šalković. U vezi su bili tri godine, od 2014. do 2017., a zajedno su nastavili odgajati sina Marata Ivana.

Hrvoju nije zasmetalo ni što je Ana ubrzo nakon prekida ušla u vezu sa svojim sadašnjim suprugom Boranom Uglešićem, a ranije je progovorio o odnosu s njom, ali i Boranom.

Ana Gruica i Hrvoje Šalković bili su u vezi tri godine
Story arhiva 

'Funkcionira sve super, toliko dobro da je meni čak to neugodno i pričati. Meni je to sve normalno, mi ručamo svi skupa, mi se čujemo, mi se družimo. Super joj je muž novi, odigram tenis s njim', otkrio je Hrvoje za Exkluziv.

Ana je više puta progovorila o dobrom odnosu s bivšim dečkom, a uvijek ističe da je to moguće kad se dobrobit djeteta stavi na prvo mjesto.

Ana Gruica Uglešić, Boran Uglešić i Hrvoje Šalković su u dobrim odnosima
Instagram 

‘Nisam izašla s tom pričom da bih se hvalila kako smo u dobrim odnosima nego kako bih pokazala svim ljudima, da je moguće biti normalan, civiliziran, čak i u slučaju kad roditelji nisu zajedno. Najvažnije je da je dijete nasmijano i da je dječja sreća na prvom mjestu i kad to ljudi shvate i ne budu sebe stavljali na prvo mjesto nego dobrobit djeteta, onda nećemo gledati kojekakve sapunice’, istaknula je ona za In Magazin.

‘I koliko god to izgledalo komplicirano jako je jednostavno, samo treba otvoriti dušu, malo maknuti ove blokade u mozgu, maknuti primitivizam i staviti u fokus dijete, njegovu sreću i veselje i onda je sve jednostavno’, dodao je tad Boran.

Jelena Veljača i Dražen Čuček

Aktivistica i spisateljica Jelena Veljača kći Lenu dobila je u braku s glumcem Draženom Čučekom. Njih dvoje su se vjenčali 2015., a razveli se tri godine kasnije, no zajedno odgajaju kćerkicu i u prijateljskom su odnosu.

Dražen Čuček i Jelena Veljača bili su u braku 3 godine
Story arhiva 

Ona je jednom otkrila kako je odgajati kćer s Draženom. 'Teško je, ali kada je o djetetu riječ, mislim da se svi moramo potruditi da bude i lako', rekla je.