Žene u Skandinaviji vode se mantrom – budite sposobni izvući najviše od minimuma. Čiste linije, jednostavna elegancija i ležeran šarm - tako je ukratko i jasno opisan skandinavski izgled.

'Mislim da je 'skandi stil' popularan jer se žene mogu poistovjetiti s njegovom udobnošću', objasnila je jedna danska influencerica.

Vratimo se nekoliko koraka unazad. Moderni skandinavski dizajn pojavio se davne 1950. godine, a započeo ga je dizajner Arne Jakobsen. Njegov funkcionalizam obilježio je cjelokupnu skandinavsku modu:

Ništa se neće dizajnirati bez jasne svrhe!

1. Forma slijedi funkciju

Cvjetni printovi ili trenirke? Skandinavska moda će vam odmah reći ne. Svaki komad odjeće mora imati svoju svrhu, neće se kupovati samo zbog dobrog izgleda.

Na primjer, ako vozite bicikl, učinite to u hlačama ili širokoj suknji ili haljini. Morat ćete izbjegavati usku cigaret-suknju.

2. Kupujte manje, birajte mudro

Još jedno načelo skandinavskog šika reći će vam da kupujete manje, ali dobro ulažete.

Također nema smisla kada žena ima previše stvari, a opet nema što obući. U prijevodu: osnove kvalitete. Dobar džemper, dobar par hlača, sjajna jakna.

Uz kvalitetne osnove lako je kombinirati šarene modne dodatke ili dizajnersku odjeću. Ovo će naglasiti vašu individualnost.

3. Biti manje sređen uvijek je bolji izbor nego biti previše sređen

To što smo manje organizirani ne znači da kroz život moramo proći neuredno. Naprotiv, to znači da naša odjeća ne mora uvijek privlačiti pozornost.

Neka dobar materijal i dobro pristajanje govore umjesto vas. Vodite se onim što je Coco Chanel više puta rekla:

Želiš mnogo više od života: inspiraciju, trendove ispred trendova, nešto što pomiče granice? LUXURY SOCIETY je mjesto gdje želiš biti!