Kockice starog kruha natopite smjesom od jaja, mlijeka, šećera i dodataka po želji. Dodajte malo cimeta, kardamoma ili vanilije za poseban okus. Grožđice prethodno natopije u viskiju ili rumu - ili ih zamijenite brusnicama. Umiješajte nasjeckane orašaste plodove, komadiće čokolade ili sezonsko voće, poput jabuka... Pustite mašti na volju!
Zapečeni kruh s grožđicama
Sastojci:
6 šnita starog kruha
2 žlice maslac
80 g grožđica
450 ml mlijeka
100 g šećera
4 jaja
1 žličica cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a dublju posudu za pečenje obložite masnim papirom. Kruh narežite na manje komade i stavite u posudu pa ga prelijte rastopljenim maslacem. Pjenjačom umutite mlijeko, šećer, jaja, cimet i ekstrakt vanilije. Prelijte kruh smjesom od jaja, pospite grožđicama pa pustite da kratko odstoji kako bi se kruh natopio.
Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 40 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i po želji pospite komadićima čokolade. Pustite da složenac kratko odstoji pa narežite na kocke. Poslužite toplo!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.