Brale su se sorte Istarska malvazija, Chardonnay i sivi Pinot. Ovo je ujedno prva etapa berbe i od ovih će se sorti raditi pjenušac Re. Svježina rano jutarnjih sati najbolje je vrijeme za berbu. Vinograd je pun marljivih berača jer je izuzetno važno da grožđe u trenutku preradbe ne bude toplo . Razlog zašto se na početku berbe kreće s branjem grožđa za pjenušac je taj što u ovoj fazi grožđe ima više kiseline i niže šećere. Stoga se može dobiti svjež pjenušac. U sekundarnoj fermentaciji pjenušca, razvije se još 0,5 % alkohola i stoga se pomno prati na vrijeme. Nakon što se obavi berba za pjenušac, grožđe se sprema u prešu nakon čega kreće fermentacija u inoks bačvama. Berba grožđa od kojeg će se raditi pjenušac RE traje 2 dana, a pokupit će se 10 tona grožđa. Tijekom sljedećeg tjedna, 7 do 10 dana berba će mirovati te se nakon toga kreće s berbom grožđa za malvaziju.
Nova berba kao novi životni ciklus u Istarskoj vinariji Kabola
Tjedni horoskop od 7. do 13. srpnja 2025.: Pun Mjesec u Jarcu, Venera u Blizancima i retrogradni Pluton - pripremite se
Kylie Jenner najbolja nam je inspiracija za Italian Girl Summer: Evo što nosi kao it djevojka na odmoru
Michael Rider i Celine: Viđeno je mješavina prepi i stila pariške buržoazije, a mi ne skidamo pogled s torbi i nakita
Karleuša brutalno oplela po Thompsonu: 'Najveći nacistički skup od Drugog svjetskog rata!'
'Razvod mu neće teško pasti': Bivši suprug pjevačice na meti prozivki zbog tetovaže, svi tvrde da sliči na Jelenu Rozgu
Nevjerojatan obrat nakon razvoda: Karleuša viđena s Duškovom sestrom, ovo nitko nije očekivao