Brale su se sorte Istarska malvazija, Chardonnay i sivi Pinot. Ovo je ujedno prva etapa berbe i od ovih će se sorti raditi pjenušac Re. Svježina rano jutarnjih sati najbolje je vrijeme za berbu. Vinograd je pun marljivih berača jer je izuzetno važno da grožđe u trenutku preradbe ne bude toplo . Razlog zašto se na početku berbe kreće s branjem grožđa za pjenušac je taj što u ovoj fazi grožđe ima više kiseline i niže šećere. Stoga se može dobiti svjež pjenušac. U sekundarnoj fermentaciji pjenušca, razvije se još 0,5 % alkohola i stoga se pomno prati na vrijeme. Nakon što se obavi berba za pjenušac, grožđe se sprema u prešu nakon čega kreće fermentacija u inoks bačvama. Berba grožđa od kojeg će se raditi pjenušac RE traje 2 dana, a pokupit će se 10 tona grožđa. Tijekom sljedećeg tjedna, 7 do 10 dana berba će mirovati te se nakon toga kreće s berbom grožđa za malvaziju.
Nova berba kao novi životni ciklus u Istarskoj vinariji Kabola
Vikend horoskop od 6. do 8. lipnja 2025.: Ulazak Venere u Bika i utjecaj Blizanaca čine dane pred nama posebnima
STORYBOOK U ČAŠI: Pripremite odlične ljetne koktele, Citrus Basil Smash i bezalkoholni Mojito
Cycle syncing skincare zvuči kao jedini logičan način njege kože: Što se događa kada se uskladimo s našim ciklusom?
Tko je zet Arsena Dedića? Harao je estradnom scenom 80-ih, a onda samo nestao! Ovako izgleda danas
Alka Vuica prisjetila se teških dana kao samohrana majka: 'Plakala sam svaki put kad bih sina ostavila zbog koncerta'
Anita Martinović objavila fotografiju sa Šimom: On svima priznao zašto dolazi u Zagreb