Brale su se sorte Istarska malvazija, Chardonnay i sivi Pinot. Ovo je ujedno prva etapa berbe i od ovih će se sorti raditi pjenušac Re. Svježina rano jutarnjih sati najbolje je vrijeme za berbu. Vinograd je pun marljivih berača jer je izuzetno važno da grožđe u trenutku preradbe ne bude toplo . Razlog zašto se na početku berbe kreće s branjem grožđa za pjenušac je taj što u ovoj fazi grožđe ima više kiseline i niže šećere. Stoga se može dobiti svjež pjenušac. U sekundarnoj fermentaciji pjenušca, razvije se još 0,5 % alkohola i stoga se pomno prati na vrijeme. Nakon što se obavi berba za pjenušac, grožđe se sprema u prešu nakon čega kreće fermentacija u inoks bačvama. Berba grožđa od kojeg će se raditi pjenušac RE traje 2 dana, a pokupit će se 10 tona grožđa. Tijekom sljedećeg tjedna, 7 do 10 dana berba će mirovati te se nakon toga kreće s berbom grožđa za malvaziju.
Nova berba kao novi životni ciklus u Istarskoj vinariji Kabola
Prvi vikend u sezoni Raka je pred nama: Donosimo predviđanja za svaki znak - evo kako ćete ga provesti
Proglašeni su najbolji restorani svijeta za 2025.: Na vrhu The World's 50 Best Restaurants liste nalazi se Maido iz Lime
Maskara doista postaje najnebitniji dio naših makeup torbica: Za sve je kriv Ghost Lashes trend i želja za minimalizmom
Supruzi Jovani ni traga ni glasa: Željko Joksimović s posebnom ženom uhvaćen u noćnom izlasku, nisu skrivali sreću
Zavirite u luksuzni stan Marije Šerifović: S 18-mjesečnim sinom živi u elitnom naselju, a u njemu dominira ova boja
Ovo je supruga Dragana Stojkovića Bosanca: Godinama ju je osvajao, zbog nje prevario roditelje, a u braku su 48 godina