Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gourmet

Govorimo o trendovima! Ovo su okusi koji će obilježiti 2021.

Autor Martina Rafaeli
Autor Martina Rafaeli

Zavoljeli smo matchu i kurkumu, obožavamo humus, volimo ideju petog okusa, umamija. A što bismo novo mogli usvojiti u mjesecima pred nama?

Izvor: Profimedia

Food trendovi sve su zanimljiviji jer ukazuju na globalno kretanje tržišta koje je uvijek u potrebi za novim. Zato brojan predviđanja o tome s kojim ćemo se okusima susretati u godini pred nama ali i dulje, posebno privlače, kako svakodnevne brojne foodie tako i ukupnu prehrambenu industriju. Food futurolozi predviđaju zanimljivu godinu a mi vam donosimo zanimljivu listu.

Aji Amarillo
Vrsta chili papričice, zvijezda je peruanske kuhinje. Privlači žutom bojom ali i dojmljivim voćnim okusom i savršen je dodatak za pripremu umaka, začinskih mješavina, začin pečenoj ribi i piletini. A kretivci upravo Aji Amarillo vide i kao savršeni dodatak omiljenim koktelima.

Aji Amarillo
Izvor: Profimedia

Crna limeta
Svi znamo za izgled ali i okus ploda limete. A što je to crna limeta ili black lime? Jednostavno, to je proizvod koji nastaje sušenjem svježe limete čime plod postaje crn, tvrd ali s izuzetno izraženim okusom. Inače, u kuhinjama Bliskog Istoka je poznato korištenje na isti način pripremljenog limuna, a cijenjeni chef Ottolenghi ovaj proizvod ističe u svojim brojnim receptima.

Black lime
Izvor: Ottolenghi

Kava
Ovaj trend više je od ranojutranje šalice kave. Predviđa se popularnost cijelog niza proizvoda, od jogurta i sladoleda, slatkiša do vode s okusom kave.

Kava
Izvor: Profimedia

Garam Masala
Indijska mješavina začina kao što su kim, cimet, kardamom, papar i korijander, ona je koju ćemo sve češće koristiti u pripremi ukusnih variva ali, vjerovali ili ne, i sladoleda. Barem tako najavljuju food futurolozi, predviđajući sjajnu budućnost Garam Masale.

Garam Masala
Izvor: Profimedia

Lavanda ali i...
Godina za nama potvrđuje porast potražnje za okusima i mirisima lavande, ruže i hibiskusa. Razlog je očito potreba za okusima koji opuštaju, pa se ukazuje na još veću potrebu za čajevima navedenih biljaka. Ali predviđa se i sve veća popularnost grickalica i slatkiša s ovim okusima.

Lavanda
Izvor: Profimedia

Najčitanije

NAJNOVIJE

Najčitanije

Najnovije