Kajgana, jednostavno jelo koje se priprema od jaja, uz dodatak masnoće, soli, papra i mlijeka? Znate li da je upravo mlijeko razlog brojnim kulinarskim raspravama? Koristiti ga ili ne pri pripremi kajgane? Jer ako se mlijeko dodaje često se nameće pitanje koliko i kojeg mlijeka dodati, u kojem trenutku te kako ono utječe na konzistenciju jela i ukupan unos masnoća. A sve su to razlozi koji to utječu na to koliko će naša kajgana biti dobro i ukusno pripremljena. Zato je zanimljiva kulinarska preporuka kako mlijeko nije potrebno u pripremi omiljenog doručka, jer mlijeko sadrži kako dodatne masnoće tako i veliku količinu vode a upravo je voda onaj dio koji u pripremi ovog jela nije potreban, onaj koji mora ispariti. A veći sadržaj vode zahtijeva i duže vrijeme pripreme što je često razlog za isušivanje jela koje mora biti kremasto i sočno.
Zato za pripremu ukusne kajgane neka i vaš odabir budu domaća jaja, maslac (iz hladnjaka), jer upravo maslac daje na kremastoj teksturi i okusu, sol i papar. Za pripremu savršene kajgane važno je i jaja unaprijed razbiti i umutiti u manoj posudi kako bi se žumanjci i bjelanjci dobro povezali te ih potom prebacite na ugrijanu tavu. Jaja pecite na vrućoj tavi, ali polako i na umjerenoj vatri, te na kraju začinite sa soli i paprom. I dobar tek!
Otkrivamo zašto za pripremu kajgane nije potrebno mlijeko
Do savršene kajgane u nekoliko koraka
Još iz kategorije
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju