S obzirom da je nedavno završio zimski lovostaj, svježa srdela opet se našla na našim tanjurima. Ako niste sigurni kako biste je pripremili, donosimo jednostavan a jako ukusan recept našeg chefa Davida Skoke, koje je poznat kao veliki ljubitelj plave ribe. Srdela je zdrava i ukusa riba, puna selena, joda i omega 3 kiselina a evo kako je možete pripremiti - bez kuhanja!

Tartar od srdela

Sastojci:
0.5 kg srdele
2-3 komada mladog luka
Vrabasko
1 komad korijena koromača
1 čajna žličica dimljene paprike
2 režnja češnjaka
Sol 
Papar 
1 dcl Maslinovog ulja
Kavijar od oyster sosa

Priprema:
Sardele očistiti, odkoštiti i dobro isprati u ledenoj vodi te dobro posušiti kuhinjskim papirom.
U blenderu dobro usitniti mladi luk, češnjak, par kapi Vrabaska, sol, papar, maslinovo ulje i dimljenu papriku.
Isprane i osušene sardele nasjeckati što sitnije te pomiješati s izblendanim začinima netom prije serviranja kako bi izbjegli oksidiranje mesa ribe i gubitak savršene teksture.
Sitno sjeckani koromač staviti na dno kalupa prije serviranja tartara.
Za kraj na vrh staviti 1 čajnu žličicu finog kavijara.