Čokolada i kava su savršeni saveznici u pripremi slatkih užitaka. Ukoliko volite ovu kombinaciju predlažemo vam recept za kolač koji se jednostavno priprema a oduševljava, posebno ukoliko ga poslužite uz slatko tučeno vrhnje, sladoled od vanilije ili bobičasto voće.

Sastojci
4 jaja
140 g šećera
1 vanilin šećer
70 ml ulja
70 ml mlijeka
100 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
30 g kakaa u prahu
50 g griza

Za preljev
250 ml mlijeka
150 g čokolade za kuhanje
5 žlica šećera
1 žlica kave u zrnu

Postupak
Pjenasto umutite jaja uz dodatak šećera i vanilin šećera. Potom dodajte ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo, griz i kakao te sve dobro izmiješajte. Pripremljenu smjesu ostavite da ostoji 15 minuta. Pripremite kalup za pečenje torte promjera 26 cm, obložite ga papirom za pečenje i ulijte smjesu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te pecite kolač 15 do 20 minuta. Pripremite preljev i to tako da zagrijete mlijeko do vrenja te dodate šećer, kavu i čokoladu. Sve sastojke miješajte dok se ne otope i sjedine. Preljev procijedite kroz cijedilo kao bi uklonili zrna kave. Još vrući pečeni kolač prelijte vrućim preljevom. Ohladite kolač, na sobnoj temepraturi te u hladnjaku i poslužite ga uz slatko tučeno vrhnje, sladoled ili bobičasto voće.

Kavoljupci, pronašli smo idealan kolač za vas!
Profimedia