Ima li što bolje od hrpe palačinki za doručak? Jedini je problem ako izbjegavate ugljikohidrate no ni to ne znači da morate propustiti radosti ovog svima omiljenog jela. Donosimo recept koji vrlo jednostavan a okusom će zadovoljiti i najzahtjevnije.
Inače se palačinke bez ugljikohidrata rade od dva glavna sastojka, krem sira i jaja. Rezultat je dobar ali nekad takve palačinke budu previše nalik omletu. Dodavanjem bademovog brašna (a bademi su odličan izvor magnezija, koji je često u manjku kad se ne jedu ugljikohidrati) se to uspješno izbjegne, a limunova korica doda posebni okus. Naravno, ako ne volite limun, možete umjesto njegove korice dodati žličicu vanilije. Možete napraviti i slanu verziju, s malo parmezana ili cheddar sira. Mogućnosti ima više, evo naše verzije.

SASTOJCI:
65g bademovog brašna
30g krem sira
4 velika jaja
1 žličica limunove korice
Maslac

PRIPREMA:
U srednje velikoj zdjeli umutite bademovo brašno, krem sir, jaja i limunovu koricu dok ne postane glatko.
U tavi na srednje laganoj vatri otopite 1 žlicu maslaca i na tome pecite palačinke. Poslužite preliveno maslacem i bademima.