Krumpir, mrkva i poriluk dobro su poznate namirnice svake kuhinje i odlična su baza za razna ukusna jela. Odlično se nadopunjuju okusom i teksturom što je bio dovoljan razlog da se okušamo u pripremi popečaka. Pripremaju se lako a rezultat su izdašni i ukusni popečcikoji se mogu poslužiti kao prilog glavnom jelu (npr. ukusnom varivu) ali i kao lagani ručak ili večera uz svježu salatu te umak po želji. Tajna savršeno pripremljenih popečaka krije se u omjerima povrća. brašna i krušnih mrvica, te vremenu prženja, ali sama priprema nije zahtjevna što ove popečke stavlja na redovni obiteljski jelovnik, a ovisno o sezonskom povrću moguće su brojne ukusne kombinacije.

Sastojci
300 g krumpira
300 g poriluka
300 g mrkve
100 g brašna
1 jaje
50 g krušnih mrvica
sol, papar
ulje za prženje

Priprema
Povrće operite, ogulite, očistite te narežite na komadiće. Sve zajedno kuhajte uz dodatak malo soli oko 15 minuta. Kuhano povrće dobro ocijedite. U zdjelu dodajte brašno i krušne mrvice te ocijeđeno povrće. Sve dobro promiješajte, dodajte jaje, sol i papar po želji, te opet sve dobro promiješajte. Ukoliko je potrebno dodajte još malo brašna i mrvica. Od pripremljene smjese oblikujte popečke podjednake veličine te ih po želji uvaljate u krušne mrvice jer to će im pri prženju dati hrskavi omotač. U posudi za pečenje ugrijte ulje i pržite popečke. Pečene popečke poslužite kao prilog ili obrok uz svježu salatu a naša je preporuka i umak pripremljen od vrhnja, majoneze, češnjaka i malo limunovog soka. Dobar tek!