Četvrtak je mali petak pa zašto se onda ne biste počastili jednim ukusnim i bogatim desertom. Prpeoručujemo čokoladni mousse po receptu našeg chefa Marina Medaka. Bogati okus moussea začinjen je čilijem i kardamomom a već nakon prvog zalogaja shvatit ćete da vam je upravo to trebalo da izdržite do vikenda!
Priprema nije previše komplicirana a evo što vam sve treba:
Sastojci:
120 g čokolade za kuhanje
50g vrhnja za kuhanje
50 g šećer kristal
3 žumanjka
10g čili papričica
5g kardamoma
250ml vrhnja za flag
Priprema:
Otopite čokoladu na pari.Vrhnje za kuhanje i šećer zagrijte u tavici dok se šećer ne otopi. Žutanjke istucite na pari. Otopljenoj čokoladi didajte vrhnje sa šećerom i žumanjke. Potom dodajte čili i kardamom. Šlag istucite i kad se smjesa ohladi, dodajte taj tučeni šlag. Lagano spojite i raspodijelite u četiri male zdjelice ili čaše. Pokrijte folijom i ostavite najmanje tri sata u frižideru prije serviranja.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.