Četvrtak je mali petak pa zašto se onda ne biste počastili jednim ukusnim i bogatim desertom. Prpeoručujemo čokoladni mousse po receptu našeg chefa Marina Medaka. Bogati okus moussea začinjen je čilijem i kardamomom a već nakon prvog zalogaja shvatit ćete da vam je upravo to trebalo da izdržite do vikenda!
Priprema nije previše komplicirana a evo što vam sve treba:
Sastojci:
120 g čokolade za kuhanje
50g vrhnja za kuhanje
50 g šećer kristal
3 žumanjka
10g čili papričica
5g kardamoma
250ml vrhnja za flag
Priprema:
Otopite čokoladu na pari.Vrhnje za kuhanje i šećer zagrijte u tavici dok se šećer ne otopi. Žutanjke istucite na pari. Otopljenoj čokoladi didajte vrhnje sa šećerom i žumanjke. Potom dodajte čili i kardamom. Šlag istucite i kad se smjesa ohladi, dodajte taj tučeni šlag. Lagano spojite i raspodijelite u četiri male zdjelice ili čaše. Pokrijte folijom i ostavite najmanje tri sata u frižideru prije serviranja.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju