Šparoge umotane u pancetu toliko su jednostavne da će, čim ih probate, postati vaš novi omiljeni prilog jer uz samo nekoliko sastojaka dobivate najjednostavniji, a opet tako zanimljivi okus. Naime, postoji nešto tako savršeno u ravnoteži masnoće sa specifičnim okusom ovog možda najznačajnijeg proljetnog povrća. Ovo jelo savršen je prilog, bez obzira spremate li jednostavan obrok za dvoje ili pokušavate impresionirati važne goste; idealan je to zalogaj za spajanje s odreskom, pečenjem, rebarcima… Poslužite ih uz pire i salatu i imate carski obrok. Ili, napravite samo njih kao glavno jelo i nećete požaliti, vjerujte nam!

Proljetni snack - šparoge umotane u pancetu
Profimedia 

Za početak, evo nekoliko savjeta za ovaj ukusni zalogaj.

Kao prvo, nema pravila oko načina spajanja šparoga i pancete - ako koristite divlje, možete više  komada omotati s jednom šnitom pancete. Ako pak koristite uzgojene, možete koristiti omjer jedan prema jedan. Što se tiče začina, možete začiniti paprikom, paprom, češnjakom ili lukom u prahu, ali ne morate soliti, panceta je već dovoljno slana sama po sebi.
Poslužujte ih poredane po tanjuru, a možete ih posuti parmezanom ili hrskavom ljutikom. Možete koristiti čak i kapljicu balzamika.
Također, ako slučajno doma nemate pancete ali imate pršuta - i on će izvrsno funkcionirati. Samo znajte da je pršut puno prije gotov od pancete. Šparoge pecite 15 minuta same, a zatim ih izvadite iz pećnice, ostavite da se malo ohlade, zatim ih zamotajte s pršutom i dovršite u pećnici još 8 minuta.
U nastavku donosimo recept!

Sastojci:
1 vezica šparoga
papar
ulje
25 dkg pancete, narezano na šnite

Priprema:
Odrežite šparogama krajeve. Začinite ih uljem i paprom, možete po želji ipak dodati i malo soli, ako panceta nije preslana. Umotajte šparoge u pancetu - ili omjer jedan na jedan ako su šparoge velike ili ih koristite više ako su tanje. Stavite ih u posudu za pečenje i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta, dok panceta ne postane hrskava.
Izvadite iz pećnice i poslužite!