S obzirom da su vani gotovo ljetne temeperature, zašto se ne bismo malo rashladili s današnjim obrokom. Donosimo recept našeg chefa Ivana Pažanina za hladnu juhu od rajčica s grdobinom i burattom uz koju ćete imati osjećaj kako je ljeto već došlo.
Riječ je o pravoj delikatesi za koju se, doduše, mora malo i potruditi ali ako ste željni isprobavanja novih okusa pa i tehnika, ovo je idealan recept za vas.

Sastojci:
1 kg domaće rajčice
fileti grdobine
sol
papar
maslinovo ulje
korica limuna
sir buratta (ili mozarella), 1 pakiranje
mlijeko
bosiljak
soda

Priprema:
Grdobinu začiniti sa soli, paprom, maslinovim uljem, koricom limuna te je poširati sous vide 45 minuta na 60 stupnjeva.
Rajčice oguliti, izblendati s maslinovim uljem i soli te propasirati.
Za kremu od burattine treba izblendati burattu s malo mlijeka, soli i maslinovog ulja te propasirati. Potom napravite ulje od bosiljka tako što ćete blanširati bosiljak, izblendati ga s uljem i malo sode zbog oksidacije. I, na kraju, sve stavite u tanjur - juhu, kremu, ulje, grdobinu te dodati prženi bosiljak. U slast!