Nova turistička sezona u Tučepima započela je, osim otvorenje hotela TUI BLUE, i promocijom tradicijske kuharice ”S kolina na kolino s dva zrna soli" autora Vice Bušelića. Kuharica na kojoj je autor marljivo radio posljednjih nekoliko godina vjerodostojno prikazuje život jednog malog mjesta na Makarskom primorju kroz povijest koja je uglavnom bila bremenita i puna oskudice.

"Knjigu posvećujem svim Tučepkama i Tučepljanima, svim precima od postanka Tučepi. Bila mi je velika čast, ponos, odgovornost i misija napisati je. Svima koji budu imali hrabrosti napraviti neko od ovih jela želim puno sriće, radosti, jubavi i zadovoljstva. Dopušteno je povrh svega što sam napisa’ stavit štogod svog jer gastronomija je umjetnost, a umjetnost nema granica", poručio je Vice Bušelić okupljenima.

Gastronomska tradicija Dalmacije
StoryGourmet Press Autor Vice Bušelić uz pomoć osoblja hotela TUI BLUE Jadran pipremio je jedno jelo iz kuharice - bakalar

“Hotel TUI BLUE Jadran prvi je hotel koji je izgrađen u Tučepima, hotel koji ima posebnu povezanost s poviješću i identitetom mjesta, hotel koji svojom pozicijom i sadržajem zrcali ljepote našega kraja i srdačnost naših ugostitelja, a knjiga "S kolina na kolino s dva zrna soli" sa svojim autentičnim receptima idealno se nadovezuje na priču koju želimo ispričati našim gostima”, rekao je domaćin događanja, direktor hotela Josip Bušelić koji je iznimno ponosan što je upravo povijesni hotel TUI BLUE Jadran, i sam spomenik kulture, dio ove jedinstvene gastro priče. 

Gastronomska tradicija Dalmacije
StoryGourmet Press Književnik Veljko Barbieri, autor Vice Bušelić, donačelnik Opcine Tučepi Vjekoslav Šimić, direktor hotela TUI BLUE Jadran Josip Bušelić

”Ovo je iznimno vrijedno štivo, dio nematerijalne baštine našeg mjesta, s kojim se novi naraštaji svakako trebaju upoznati i prenositi ga pokoljenjima u nasljeđe", kazao je pak načelnik Općine Tučepi Ante Čobrnić koji je siguran da će se još dugo pričati o ovoj kuharici, i kuhati po receptima Vice Bušelića.