Dugi, topli ljetni mjeseci idelani su za pripremu raznovsrnih povrtnih obroka. Tržnice obliuju domaćim sezonskim plodovima koje uz malo umijeća te odabranih začina možete pripremiti na brojne načine. A jedan od omiljenih plodova ljeta zasigurno su i mlade mahune, koje osim na varivo i salatu možete pripremiti začinjene pinjolima i ovčjim sirom te poslužiti uz mladi pečeni krumpir. Dobar tek!

Donosimo prijedlog za zdrav i ukusan povrtni ručak
Profimedia 

Mahune s pinjolima i zapečenim krumpirima

Sastojci
Za zapečene krumpire
800 g malih žutih krumpira
50 g rastopljenog maslaca
2 žlice za’atara
sol, papar

Za mahune
50 g pinjola
800 g mahuna
sol, papar
2 češnja češnjaka
2 - 3 žlice ulja
malo mekog ovčjeg sira

Priprema
Krumpire dobro oribajte pod vodom pa narezane na kriške bacite u tavu na rastopljeni maslac i pospite za’atarom. Uz često miješanje pecite oko 20 minuta, dok ne postanu zlatnosmeđi. U međuvremenu na tavi popržite pinjole bez dodavanja masnoće. Istresite iz tave i ostavite da se ohlade. Mahune očistite, operite i blanširajte vrelom posoljenom vodom oko 6 minuta, zatim ocijedite. Ogulite češnjak pa ga kratko popecite na vrućem ulju. Dodajte mahune i pecite još 2 minute. Umiješajte pinjole, posolite i popaprite. Dodajte malo namrvljenog ovčjeg sira. Krumpire po potrebi posolite i popaprite. Poslužite odvojeno.

Donosimo prijedlog za zdrav i ukusan povrtni ručak
Profimedia