Avokado je vrlo svestrano voće. Može se namazati na komad tosta, ubaciti u salatu ili kombinirati s drugim namirnicama. Nije tajna da je riječ o itekako zdravoj namirnici. Prepun je esencijalnih hranjivih sastojaka i zdravih masti, točnije, izvrstan je izvor vitamina K, C, E folata i kalija. Uz to je pun zdravih mononezasićenih masnih kiselina poput oleinske kiseline koja smanjuje upale i ima pozitivne učinke nu prevenciji raka. Također, konzumacija avokada može pomoći u snižavanju kolesterola.
Srećom, postoji puno recepata za pripremu avokada a mi smo se odlučili za čips i to bez upotrebe nezdravog ulja. A evo što vam sve treba za ovaj ukusan i zdravi međuobrok.
Sastojci:
1 veliki, čvrst avokado (zreli avokado bio bi premekan)
2 žlice brašna
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/4 žličice soli
Prstohvat mljevenog crnog papra
2 žlice biljnog mlijeka
1/3 šalice krušnih mrvica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C. U veliku posudu pomiješajte brašno, češnjak u prahu, sol i papar, dok se ne sjedine. Potom u dvije odvojene zdjele stavite mlijeko i mrvice. Izrežite avokado na pola, ogulite ga i maknite košticu. Zatim svaku polovicu narežite na 6 kriški. Svaku krišku premažite smjesom brašna, zatim mlijekom i, na kraju, krušnim mrvicama. Stavite komade avokada na lim za pečenje i pecite 25 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđi.
Možete ih poslužiti s bilo kojim umakom, makar možda najbolje ide salsa, umak od jogurta, aioli ili majoneza. Prženi avokado možete čuvati u zatvorenoj posudi u frižideru do tri dana.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju