Nakon dugih mjeseci u kojima su top svjetski restorani bili zatvoreni, te brojnih izazova uzrokovanih pandemijom, gastro svijet je oživio. Otvaranje restorana, predstavljanje novih koncepata i ljetnih jelovnika odlična su pozivnica za otkriti što će se to ovog ljeta kuhati u nekim od najprestižnijih restorana na svijetu. Nedavno najavljenim novim konceptom, jedan od najboljih restorana svijeta, newyorški Eleven Madison Park prve je goste nakon otvorenja 10. lipnja oduševio u potpunosti bezmesnim jelovnikom.

Novi jelovnici Eleven Madison Park i Noma
EMP EMP, krastavac i dinja u kombinaciji s dimljenim daikonom

Vrhunske namirnice, prezentacija jela, nova filozofija temeljena na održivosti i više su nego dobar razlog za uživanje u jelovniku od 12 slijedova u kojima se spajaju neočekivane namirnice. Krastavac i dinja u kombinaciji s dimljenim daikonom, tikvice s lemongrassom i mariniranim tofuom, samo su dio doživljaja za koji je potrebno izdvojiti 335 dolara, a komentari gostiju su izuzetni.

Novi jelovnici Eleven Madison Park i Noma
EMP EMP, pečene papričice s blitvom

Vrata je otvorila i kopenhaška Noma, te predstavila sezonski jelovnik koji će u ponudi biti do 11. rujna. Jelovnik je to koji slavi sezonsko obilje ali koji i dalje podržava rad velikog broja dobavljača vrhunskog povrća i plodova mora. Kreativnost te vrhunska prezentacija dio su doživljaja koji i nakon teških mjeseci u svom stilu nudi Noma, a goste očekuju jela inspirirana povrćem, bobicama, škampima, školjkama i jastozima poslužena u čarobnom vrtu. 

Novi jelovnici Eleven Madison Park i Noma
Noma Noma, šparoga i cvijet magnolije

Novi jelovnici Eleven Madison Park i Noma
Noma Noma, morski tanjur