Nakon dugih mjeseci u kojima su top svjetski restorani bili zatvoreni, te brojnih izazova uzrokovanih pandemijom, gastro svijet je oživio. Otvaranje restorana, predstavljanje novih koncepata i ljetnih jelovnika odlična su pozivnica za otkriti što će se to ovog ljeta kuhati u nekim od najprestižnijih restorana na svijetu. Nedavno najavljenim novim konceptom, jedan od najboljih restorana svijeta, newyorški Eleven Madison Park prve je goste nakon otvorenja 10. lipnja oduševio u potpunosti bezmesnim jelovnikom.
Vrhunske namirnice, prezentacija jela, nova filozofija temeljena na održivosti i više su nego dobar razlog za uživanje u jelovniku od 12 slijedova u kojima se spajaju neočekivane namirnice. Krastavac i dinja u kombinaciji s dimljenim daikonom, tikvice s lemongrassom i mariniranim tofuom, samo su dio doživljaja za koji je potrebno izdvojiti 335 dolara, a komentari gostiju su izuzetni.
Vrata je otvorila i kopenhaška Noma, te predstavila sezonski jelovnik koji će u ponudi biti do 11. rujna. Jelovnik je to koji slavi sezonsko obilje ali koji i dalje podržava rad velikog broja dobavljača vrhunskog povrća i plodova mora. Kreativnost te vrhunska prezentacija dio su doživljaja koji i nakon teških mjeseci u svom stilu nudi Noma, a goste očekuju jela inspirirana povrćem, bobicama, škampima, školjkama i jastozima poslužena u čarobnom vrtu.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju