Došlo je ljeto a kako bismo proslavili početak novog godišnjeg doba odlučili smo s vama podijeliti recept u kojem glavnu ulogu ima jedna od najpopularnijih ljetnih namirnica - rajčica. U ovom slučaju, točnije po ovom receptu, koji potpisuje naš chef Ivan Pažanin, rajčice ćemo dimiti te od njih napraviti kompot s burattinom i emulzijom od naranče i bosiljka.

SASTOJCI:
rajčice
maslinovo ulje
dimljeno ulje
sol
šećer
ljutika
lovorov list
panko mrvice
češnjak
naranča
bosiljak
burrata sir

kompot od dimljenih pomidora by ivan pazanin
Profimedia 

PRIPREMA:

Kompot:
Rajčice oguliti i nasjeći na veće komade. Dodati začine - sol, šećer, maslinovo ulje, dimljeno ulje, ljutiku, lovorov list. Skuhati.

Panko mrvice sa češnjakom i burattom
Češnjak dodati u ulje, izblendati i umiješati u panko mrvice, zapeći na 200 stupnjeva u pećnici na par minuta.

Emulzija:
Naranču izrendati do 1/3. Bosiljak blanširati i dodati ulje, izblendati.
Emulziju napraviti od 100 g redukcije naranče i 100 g ulja od bosiljka.