Došlo je ljeto a kako bismo proslavili početak novog godišnjeg doba odlučili smo s vama podijeliti recept u kojem glavnu ulogu ima jedna od najpopularnijih ljetnih namirnica - rajčica. U ovom slučaju, točnije po ovom receptu, koji potpisuje naš chef Ivan Pažanin, rajčice ćemo dimiti te od njih napraviti kompot s burattinom i emulzijom od naranče i bosiljka.
SASTOJCI:
rajčice
maslinovo ulje
dimljeno ulje
sol
šećer
ljutika
lovorov list
panko mrvice
češnjak
naranča
bosiljak
burrata sir
PRIPREMA:
Kompot:
Rajčice oguliti i nasjeći na veće komade. Dodati začine - sol, šećer, maslinovo ulje, dimljeno ulje, ljutiku, lovorov list. Skuhati.
Panko mrvice sa češnjakom i burattom
Češnjak dodati u ulje, izblendati i umiješati u panko mrvice, zapeći na 200 stupnjeva u pećnici na par minuta.
Emulzija:
Naranču izrendati do 1/3. Bosiljak blanširati i dodati ulje, izblendati.
Emulziju napraviti od 100 g redukcije naranče i 100 g ulja od bosiljka.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.