Za sorbet od breskve možemo reći da je kao ljeto u zdjeli - ljepljivo, ukusno, zamamno i OK, nije slano ali je slatko! I što je najbolje, za izradu ovog ukusnog deserta ne treba vam aparat za sladoled. Trebaju vam samo zrele breskve, sok od limuna i malo šećera. Ili detaljnije…
- 8 zrelih breskvi, narezanih i oguljenih
- 200 g šećera
- 1 žlica limunovog soka
Priprema:
Prvo, naravno, operite i ogulite breskve te ih narežite na kriške.
Stavite kriške u posudu kuhače, zajedno sa šećerom i obrađujte dok smjesa ne postane glatka. Potom dodajte limunov sok ali malo po malo, pazite na okus. Nakon toga stavite posudu u zamrzivač na najmanje šest sati da se sve stisne. Nakon toga možete poslužiti - ukrasite kriškama breskve a možete dodati i malo mente.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.