Za sorbet od breskve možemo reći da je kao ljeto u zdjeli - ljepljivo, ukusno, zamamno i OK, nije slano ali je slatko! I što je najbolje, za izradu ovog ukusnog deserta ne treba vam aparat za sladoled. Trebaju vam samo zrele breskve, sok od limuna i malo šećera. Ili detaljnije…
- 8 zrelih breskvi, narezanih i oguljenih
- 200 g šećera
- 1 žlica limunovog soka

sorbet od breskve recept
Profimedia 

Priprema: 

Prvo, naravno, operite i ogulite breskve te ih narežite na kriške.
Stavite kriške u posudu kuhače, zajedno sa šećerom i obrađujte dok smjesa ne postane glatka. Potom dodajte limunov sok ali malo po malo, pazite na okus. Nakon toga stavite posudu u zamrzivač na najmanje šest sati da se sve stisne. Nakon toga možete poslužiti - ukrasite kriškama breskve a možete dodati i malo mente.