Odličan izbor sezonskih namirnica pruža priliku da svaki dan pripremimo jelo u kojem se sjedinjuje ono najbolje od ljeta. Upravo je to bogatstvo inspiracija i za ovu ukusnu salatu koja poslužena uz prepečeni kruh postaje ukusni i zdravi ljetni obrok. Preporuka je da salatu pripremite kroz prijepodnevne sate kako bi se svi sastojci dobro proželi. Za one kojima salata ipak nije obrok pripremite komad mesa ili ribe. Dobar tek!

Ljetna salata od pečenog povrća

Sastojci

4 patlidžana
300 g cherry rajčice
paprika
malo zelenih mahuna
svježi bosiljak
maslinovo ulje
sol, papar
balzamični ocat

Priprema

Narežite patlidžane s korom na ploške od 2,5 cm, svaku plošku prerežite na četiri dijela. Očistite cherry rajčice, pouljite, stavite na grill tavu i pecite dok se lagano ne karameliziraju. Ispecite i patlidžane, paprike narezane na komade te zelene mahune koje ste posolili i nauljili. Ako je potrebno, za vrijeme pečenja dodajte još malo maslinova ulja. Povrće ostavite da se ohladi pa sve zajedno pomiješajte u zdjeli s balzamičnim octom, maslinovim uljem, solju i svježim bosiljkom. Poslužite uz tostirani kruh.