Chowder je popularna engleska juha koja se jede diljem svijeta i za koju ćete lako pronaći brojne ukusne recepte. Priprema se s mlijekom ili vrhnjem, poslužuje se uz krekere i prepečeni kruh, a najzanimljivije je što je jednako ukusan bez obzira kuha li se s plodovima mora ili povrćem. Poznati je chowder od školjaka, ribe, ali i onaj od krumpira i sira. Nas je posebno oduševio chowder s kukuruzom, gusta juha bogata sitno sjeckanim povrćem odlično sljubljenih okusa. Odličan je obrok za prve prohladne dane u kojima se veselimo jelima na žlicu te najboljem od kasnog ljeta i rane jeseni. Sigurni smo da će chowder postati vaša omiljena juha koja će, ovisno o sastojcima, svaki put pričati novu priču.
Sastojci
100 g korijena celera
1 manji luk
1 mrkva
2 žlice brašna
20 g maslaca
1 l mlijeka
temeljac od kokošje juhe
700 g svježeg ili smrznutog kukuruza šećerca
2 krumpira
250 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica čilija u prahu po želji
sol i papar
Priprema: povrće operite i očistite. Nasjeckajte korijen celera, luk i krumpir na kockice, a mrkvu na tanke rezance. U posudi otopite maslac te dodajte celer, mrkvu i luk te pirjajte uz dodavanje temljca. Kada povrće omekša, dodajte dvije žlice brašna i dobro promiješajte. Dodajte mlijeko i malo temeljca te ostavite da prokuha. Zatim dodajte krumpir narezan na sitne kockice, zrna kukuruza, začinite solju i paprom. Kuhajte kratko te, ako je potrebno, začinite. Poslužite toplo uz prepečeni kruh ili domaće krekere.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju