Povrće za večeru je uvijek dobra ideja. Recept koji predstavljamo danas sastoji se od cikle, batata i avokada a iako je riječ o večeri, pripremu valja započeti ujutro da se svi sastojci dobro ohlade u frižideru do posluživanja. Umak također radite sami a on u sebi sadrži čak i - vaniliju. U nastavku provjerite ovaj zanimljiv, zdrav i ukusan recept!

Sastojci:
2 velike cikle
1 veliki batat
1 avokado, narezan
ljubičasti kupus
rotkvica
sjemenke bundeve ili suncokreta

Preljev:
2 žlice octa
sok od 1 limete
1 žličica fermentiranih cvjetova češnjaka ili jedan češanj češnjaka, zdrobljen
1 žlica dijon senfa
2 žličice svježeg ružmarina, nasjeckanog
sol i papar
pola žličice čistog ekstrakta vanilije
četvrtina šalice nezaslađenog umaka od jabuka

Priprema:
Najbolje je početi s pripremom odmah ujutro i to tako da zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva. Potom ogulite ciklu i batat te narežite na komade veličine zalogaja. Povrće stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici 20 do 25 minuta, dok ne omekšaju. Dobro bi bilo da povrće držite odvojeno kako cikla ne bi obojala batat.
Kad je povrće pečeno, izvadite ga iz pećnice i pustite da se malo ohladi, a zatim ga premjestite u zasebne posude i stavite u hladnjak da se potpuno ohladi.
Navečer, prije nego što ćete servirati večeru napravite umak - sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne postane glatko. U zdjelu stavite kupus, pečeno povrće, narezani svježi avokado, narezane rotkvice i sjemenke po izboru. Prelijte umakom i odmah poslužite! Prijatno!