U potrazi ste za ukusnim prilogom ili laganim jesenskim obrokom? Odaberite plodove jeseni, bundevu i ciklu, te pustite mašti na volju. Te se ukusne namirnice odlično slažu teksturom i okusom, a svojom će bojom svaki tanjur učiniti neodoljivim. Također, izvrsno ih je kombinirati s mladim špinatom ili feta sirom, a kao prilog mogu se poslužiti uz pečeno meso. Osim s lećom, bundevu i ciklu u salati možete poslužiti i s kvinojom. Prepustite se okusnim željama i pripremite odličnu jesensku salatu.
Sastojci:
160 g žute leće
400 g hokaido bundeve
300 g svježe cikle
3 žlice maslinova ulja
malo feta sira
sol i papar
Za preljev
60 ml maslinova ulja
3 češnja češnjaka
žlica nasjeckanog peršina
žlica limunova soka
sol i papar
Priprema: Leću isperite pod mlazom vode i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Bundevu i ciklu očistite i operite. Narežite ih na manje komade. Zagrijte gril tavu, dodajte maslinovo ulje te na ugrijanom ulju popržite komadiće bundeve i cikle da dobiju lijepu boju. Pečenu bundevu i ciklu pomiješajte s kuhanom i ocijeđenom lećom. Preljev za salatu pripremite tako da pomiješate maslinovo ulje, svježi limunov sok, protisnuti češnjak, krupnije sjeckani peršin te sol i papar po želji. Povrće začinite, dodajte namrvljeni feta sir i poslužite.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.