Bez obzira pripremate li zdrav jutarnji obrok ili slasticu koja će vas zdravo zasladiti ali i nahraniti predlažemo vam chia puding s jabukom. I to jesenskom, pomalo reskom, plodom koji možda i nije prvi odabir u pripremi chia obroka. Tajna slastice poslužene u čaši je u kremastoj strukturi chia pudinga koji se priprema s biljnim mlijekom, hrskavaoj jabuci narezanoj na kockice te dodacima kao što su cimet, vanilin šećeru i malo meda. U ovoj se kombinaciji mogu koristiti i pire od domaćih jabuka, pirjane ali i pečene jabuke, jer ovo je voće izuzetno doborodošlo - kako okusom tako i zdravim nutrijentima kojima obiluje.

I savjet više - pripremite chia puding uvečer, ujutro ili kroz dana samo dodajte sastojke! I neka vas ne iznenadi ako va sokusi  imiris podsjeti na savršenu domaću pitu od jabuka, u tome je i tajna.

profimedia-0407600065
Profimedia 

Chia puding s jabukom i cimetom

Sastojci:

1 šalica biljnog mlijeka
2 žličice chia sjemenki
malo vanilin šećera
2 jabuke
1 žlica kokosovog ulja
1 žlica meda
prstohvat cimeta

Priprema: chia sjemenke prelijte biljnim mlijekom te dodajte vanilin šećer. Promiješajte kako bi izbjegli stvaranje grudica te ostavite preko noći kako bi chia sjemenke narasla i omekšala. Zdrave i domeće jabuke očistite, ogulite i narežite na kockice. U zdjelici zagrijte kokosovo ulje i med, dodajte jabuke, začinite ih s cimetom te ih lagano pirjajte. Omekšale jabuke ostavite u komadićima ili ih izmiksjate u pire, pa u odabranim čašama ohlađene složite u kombinaciji s chia sjemenkama. Dobar tek!