Ovo je jedno od onih jednostavnih jela koja mogu iznenaditi do te mjere da smo spremni pripremati ga da na za danom. Jer tajna je u jednostavnosti, u šampinjonima koji su okusno neutralni te koji se odlično slažu s raznim namirnicama. Naš je odabir kombinacija slanine i slatkog kukuruza u zrnu, što ovo jelo čini i cjenovno vrlo prihvatljivim, a na vama je da se upustite u otkrivanje i drugih kombinacija.
I dok se ovo jelo može poslužiti kao predjelo ono može biti i odličan samostalni obrok poslužen sa zelenom salatom.
Sastojci:
3 žlice malisnovog ulja
1 manji luk, sitno nasjeckan
50 g slanine, nasjeckane na kockice
1 chili papričica, bez sjemenki i sitno nasjeckana
4 žlice krušnih mrvica
sok 1 limete
2 žlice svježe nasjeckanog peršina
8 portobello gljiva
Priprema: ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U tavi ugrijte ulje na kojem lagano pirjajte sitno najseckani luk sve dok ne omekša. Dodajte slaninu i chili, pirjajte oko pet minuta pa dodajte slatki kukuruz iz konzerve, krušne mrvice, sok limete, peršin te sol i papar. Gljivama, ukoliko nisu, ukolnite stabljike. Nadjenite gljive pripremljenim nadjevom. Pecite gljive u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta. Poslužite odmah!
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju