Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brzi jesenski zalogaji – nadjevene gljive 

Za pripremu nadjeva birajte vama drage sastojke, naš su odabir slanina i kukuruz

profimedia-0318991011 Izvor: Profimedia

Ovo je jedno od onih jednostavnih jela koja mogu iznenaditi do te mjere da smo spremni pripremati ga da na za danom. Jer tajna je u jednostavnosti, u šampinjonima koji su okusno neutralni te koji se odlično slažu s raznim namirnicama. Naš je odabir kombinacija slanine i slatkog kukuruza u zrnu, što ovo jelo čini i cjenovno vrlo prihvatljivim, a na vama je da se upustite u otkrivanje i drugih kombinacija.
I dok se ovo jelo može poslužiti kao predjelo ono može biti i odličan samostalni obrok poslužen sa zelenom salatom.

 Izvor: Profimedia

Sastojci:

3 žlice malisnovog ulja
1 manji luk, sitno nasjeckan
50 g slanine, nasjeckane na kockice
1 chili papričica, bez sjemenki i sitno nasjeckana
4 žlice krušnih mrvica
sok 1 limete
2 žlice svježe nasjeckanog peršina
8 portobello gljiva

Priprema: ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U tavi ugrijte ulje na kojem lagano pirjajte sitno najseckani luk sve dok ne omekša. Dodajte slaninu i chili, pirjajte oko pet minuta pa dodajte slatki kukuruz iz konzerve, krušne mrvice, sok limete, peršin te sol i papar. Gljivama, ukoliko nisu, ukolnite stabljike. Nadjenite gljive pripremljenim nadjevom. Pecite gljive u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta. Poslužite odmah!

Magazin

Royals