Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate li kako lako očistiti češnjak? Podsjećamo na 5 tehnika 

Ovi su savjeti dobrodošli bez obzira čistite li veću ili manju količinu češnjaka

profimedia-0583843358 Izvor: Profimedia

O važnosti češnjaka na zdravlje puno se priča, što je važno ako znamo da je ova skromna namirnica i vrlo ukusna te da su brojna jela nezamisliva bez češnjaka. A kako bi još više uživali u češnjaku (bez mirisa na prstima) donosimo korisne savjete kojima podsjećamo kako očistiti češnjak bez većih izazova. 

1. Jedan od najjednostavnijih načina za čišćenje češnjaka je korištenje noža i to tako da širom stranom lagano pritisnete češanj te tako oslobodite plod iz ljuske.
2. Ukoliko planirate očistiti veću količinu češnjaka savjet je da primjenite tehniku čišćenja cijele glavice odjednom. I to tako da prvo prerežete glavicu češnjaka na pola pa potom širom stranom noža pristisnete dijelove glavice te tako istjerate češnje iz ovojnice.
3. Pomaže i topla voda i to tako da neočišćene češnjeve stavite u posudu s vrućom ali ne kipećom vodom. Poklopljene ostavite jednu minutu,izvadite te nježno žličicom uklonite ljusku.
4. Od pomoći je i staklenka s poklopcem. Potrebnu količinu češnjeva stavite u staklenku, zatvorite je te snažno protresete. Ponovite postupak.
5. Koristite li mikrovalnu dobro je znati da češnjeve češnjaka možete očistiti i tako da ih omotate u papirnati ručnik te 15 sekundi grijete u mikrovalnoj pećnici. 

 Izvor: Profimedia

Magazin

Royals