Chef Mate Janković uskoro u središtu Zagreba otvara tapas bar, a tu je vijest objavio u ponedjeljak na svom profilu na instagramu. Kaže, to mu oduvijek velika želja, kao i to da u prvom planu bude hrvatska gastronomija i njezine najbolje namirnice. Hranu će, najavljuje, pratiti i odlična ponuda autohtonih hrvatskih sorti vina poput lasine, babića, plavine, pušipela, maraštine, gegića, debita, vugave, pošipa, grka, traminca, plavca malog, terana, škrleta, trnjaka, kujundžuše...
View this post on Instagram
&a href="
">
"Što se hrane tiče, inspiracija je samo i isključivo Hrvatska. Tu je samo mali dio ponude s kojom cemo startati. Ideja je da imamo konstantno deset vrsta tapasa. Također imat ćemo i pršute, pancetu, kulen i kulenovu seku te suhomesnate proizvode iz cijele Hrvatska. Naravno, u ponudi će biti i ponajbolji hrvatski sirevi", najavljuje Mate koji se posljednih mjeseci intenzivno bavi testiranjem zalogaja za svoj tapas bar.
"Nešto je prošlo test, a nešto će nazad na usavršavanje. Ništa s čim nisam 100% zadovoljan neće biti posluženo", najavljuje Mate te otkriva neka od dosad testiranih jela - profiterol punjen dimljenom basom, lickom pastrvom, hrenom, koprom i ikrom pastrve, kroket od dalmatinskog pršuta, gougere punjen kremom od paškog sira s maslinovim uljem i češnjakom, savijača s krvavicom i kiselim kupusom, skuta sa slanim inćunima, rajčicom i ninskim cvijetom soli te njok punjen pašticadom.