Jedan od najjednostavnijih recepata za pripremu party zalogaja zasigurno su punjena jaja, a ukoliko pripremate Halloween zabavu predlažemo upravo punjena ili deviled eggs, koja uz malo spretnosti možete doraditi tako da izgledom podsjećaju na bundevice. Punjena ili nadjevena jaja pripremaju se lako, dovoljno je skuhati jaja na tvrdo te pripremiti nadjev za punjenje od žutanjka, majoneze, senfa, soli, papra i u ovom slučaju dimljene paprike. Pripremljena punjena jaja vrlo su dekorativna ali i odlična za poslužiti uz sireve, pršut, svježe povrće... a pripremaju se lako, otkrivamo kako!

Sastojci:
12 većih jaja
½ šalice majoneze
sok od polovice limuna
1,5 čajne žličice senfa
sol
svježe mljeveni crni papar
2 žlice paprike
malo svježeg vlasca

Priprema: jaja stavite u posudu s vodom. Kuhajte dok ne zakipe, ostavite kuhati 1 minutu te potom jaja sklonite s vatre te ostavite poklopljena u vrućoj vodi 14 minuta. Potom jaja isperite hladnom vodom. Jaja ogulite i operite. Prerežite po dužini te žličicom izvadite žumanjke u zdjelicu. Bjelanjke posložite po tanjuru za posluživanje. Vilicom usitnite žutanjke, dodajte majonezu, sok limuna, senf. Dobro promiješajte. Začinite sa soli i paprom, promiješajte. Dobro razrađenu smjesu žlicom nadjenite u bjelanjke. Paprikom pospite svako jaje preko nadjeva te nazubljenim nožem oblikujte nadjev tako da izgleda poput bundevice. Mali komadić vlasca dodajte kako bi podsjetio na stabljiku bundeve i poslužite!

A ovo su ideje kako još možete dekorirati ova jaja!

profimedia-0306205806
Malo svježe crvne paprike i crnih maslina detalj je koji će se savršenu uklopiti u vašu temtsku zabavu Foto: Profimedia

profimedia-0627787131
Crne masline pomažu u oblikovanju ove jestive dekoracije Foto: Profimedia