Slatki dio zabave zadnjeg dana listopada neka budu cupcakes! Ali oni koji će privući “strašnom” dekoracijom i strašno dobrim okusom. Zato je naša preporuka recept za pripremu red velevet cupcakesa, jer red velvet torta je ona kojoj se uvijek razveselimo. A kako bi postigli savršen okus i izgled dobro je zapamtiti da jaja i mlaćenicu izvadite iz hladnjaka i prije nego što se upalili pećnicu, što će vam pomoći pripremiti savršenu smjesu koja će dati mekane i rahle slastice.

Sastojci za cupcakes:
320 g brašna
180 g šećera
1 žlica kakao praha
1 čajna žličica praška za pečenje
1 čajna žličica soli
355 ml ulja
230 ml mlaćenice sobne temperature
3 velika jaja sobne temperature
2 žlice crvene prehrambene boje
1 čajna žličica bijelog octa
2 čajne žličice ekstrakta vanilije.
Sastojci za kremu:
220 g krem sira, omekšalog
220 g mascarpone sira
60 g vrhnja za šlag
500 g šećera u prahu
120 g maslaca
2 čajne žličice ekstrakta vanilije

Priprema: zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te pripremite kalupe za muffine. U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer, kakao u prahu, prašak za pečenje i sol. U drugoj posudi umutite ulje, mlaćenicu, jaja, prehrambenu boju, ocat i ekstrakt vanilije. Suhe sastojke dodajte mokrim sastojcima te mikserom dobro razradite smjesu. Smjesa mora biti glatka. Pripremljenu smjesu ulijte u kalupe za muffine do ¾ visine kalupa. Pecite 18 minuta. Pečene muffine ostavite da se u potpunosti ohlade.
U međuvremenu pripremite kremu za ukrašavanje. Mikserom sjedinite malsac, krem sir i mascarpone. Potom dodajte vrhnje i pazite da ne pretjerate s miksanjem kako vam se krema ne bi stvrdnula, pa uz nižu brzinu miskanja umiksjate šećer u prahu. Miskajte dok se sastojci ne spoje pa pojačajte brzinu kaka bi razrahlili smjesu. Dodajte ekstrakt vanilije, kratko miksajte smjesu na jačoj brzini. Ohlađene cupcakes dekorirajte kremom koju nanosite uz pomoć slastičarske šprice, vrećice. Naš je prijedlog Halloween spooky dekoracija!