Irska kulinarska i TV zvijezda Donal Skehan prije nekoliko godina odselio je u Los Angeles radi posla, no sada ga je posao nakratko doveo ponovno u njegovu Irsku. Naime, na kanalu 24Kitchen trenutačno gledamo njegov novi gastronomsko-putopisni serijal 'Donalova irska avantura' u sklopu kojeg posjećuje najzanimljivija mjesta u svojoj domovini i otkriva njihove poznate i manje poznate gastronomske bisere.

donal1.jpg
Instagram 

"Bilo je divno snimati ovu emisiju. Toliko se toga novog otvorilo u Irskoj samo u ovih pet godina od mog preseljenja u Ameriku", oduševljeno govori Donal kojeg mnogi opisuju kao 'majstora vrhunskih namirnica'. Donal u svojim emisijama gledateljima nesebično daje savjete kako postići savršene okuse u kratko vrijeme i s jednostavnim, svima dostupnim namirnicama, ali i kako smaniti bacanje hrane. Ranije smo donijeli recept za njegove Fajite sa steakom i grilanom povrćem, a mnoštvo inspiracije možete pronaći i u njegovoj knjizi 'Everyday Cook' koju je izdao u listopadu prošle godine, ali i u brojnim Donalovim prethodnim kulinarskim izdanjima. Također, pogledajte video u kojem slavni Irac otkriva kako napraviti dagnje u kremastom umaku s ciderom.

Donosimo vam i Donalov recept za peciva punjena Kinsale jastogom.

Donalova irska avantura_rolada od jastoga.jpg
24Kitchen 

PECIVA S KINSALE JASTOGOM

Za aioli umak:
2 žumanjka
1 žlica bijelog vinskog octa
½ žličice dijon senfa
1 češanj češnjaka, sitno mljevenog
600 ml biljnog ulja
Sok od ½ limuna, po ukusu
Morska sol
Pesto od divljeg češnjaka (po mogućnosti)

Za nadjev:
½ krastavca, bez sjemena i sitno nasjeckanog
1 štapić celera, sitno nasjeckan
4 mlada luka, sitno narezana
500 g mesa jastoga, kuhanog i grubo nasjeckanog

Za posluživanje:
4 raspolovljena duguljasta peciva, tostirana
Mala šaka vlasca, sitno nasjeckana
Cvjetovi vlasca

Priprema:
U čistoj staklenoj posudi umutite žumanjke, bijeli vinski ocat, dijon senf i sitno mljeveni češnjak dok se ne sjedine. Biljno ulje ulijte polagano i ravnomjerno u smjesu od žumanjaka uz snažno miješanje dok ne dobijete zgusnutu majonezu. Ako imate pesto od divljeg češnjaka, dodajte žlicu kako biste poboljšali okus aiolija. Stavite sol i limunov sok prema potrebi. Stavite sastojke za punjenje u zdjelu i prelijte s malo majoneze dok se potpuno ne prekrije. Staviti na stranu. Pripremite peciva tako da stavite začinjenu mješavinu krastavaca i jastoga u tostirano pecivo, dodajte komadiće aiolija i ukrasite cvjetovima vlasca.