Iako vam ova kombinacija namirnica i okusa do sad nije pala na pamet, vjerujte nam na riječ da spoj bundeve, kruške i đumbira daje odlično, zanimljivo i ukusno jelo s kojim ćete oduševiti ukućane ili goste. Bundeva i kruška lijepo se slažu a đumbir pa i malo muškatnog oraščića daju dodatni kick. Ova juha jednostavna je za pripremu a može biti lako rješenje kad želite nekog oduševiti svojim kulinarskim umijećem. Za ovu će vam juhu trebati sat vremena a sastojke provjerite u nastavku!
6 šalica kockica butternut tikve
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica maslaca
1 srednji luk, nasjeckan
2.5 žličice žutog curryja u prahu
1/2 žličice mljevenog đumbira
Prstohvat muškatnog oraščića
3 oguljene, nasjeckane kruške (može Bartlett)
1.5 šalica vode
1 šalica nektara od kruške
4 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
Sol i papar
1/4 šalice vrhnja za kuhanje
1 mala kruška, tanko narezana, za ukras
Priprema:
Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i 1 žličicu maslaca u velikom loncu na jakoj vatri. Dodajte polovicu tikve narezane na kockice i pržite dok ne porumeni s nekoliko strana. Izvadite šupljikavom žlicom u zdjelu te sve ponovite s preostalom butternut tikvom. Izvadite u zdjelu. Potom u lonac dodajte 1 žlicu maslinovog ulja i nasjeckani luk. Smanjite vatru na srednju i kuhajte nekoliko minuta da omekša. Zatim dodajte curry prah, mljeveni đumbir i muškatni oraščić i kuhajte još nekoliko minuta. Sad dodajte krušku i kuhajte još minutu.
U dobivenu smjesu od krušaka s lukom dodajte zapečenu tikvu, vodu, temeljac, nektar od krušaka, sol i papar. Pustite da zavrije na jakoj vatri. Djelomično poklopite, smanjite vatru i kuhajte još 30 minuta. Kad je gotovo, dobro ispasirajte. Ako vam je juha pregusta, dodajte malo vode da se razrijedi. Ako vam je prerijetko, zakuhajte i pustite da malo prokuha. Kad je gotova, ugasite vatru i umiješajte 1/4 šalice vrhnja. Poslužite i po želji ukrasite s kriškama svježe kruške.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju