“Prije nešto godina moja mi je mama poklonila poseban dar, rukom pisanu knjigu omiljenih recepata sakupljanih godinama” istaknuo je slavni glumac Hugh Jackman, u postu objavljenom na Instagramu u proljeće 2020. I ta bi objava bila samo jedna od simpatičnih, onih koje ukazuju koliko je lijepo dijeliti trenutke obiteljskog života s brojnim pratiteljima da slavni glumac nije i u drugim prilikama istaknuo kako je sadržaj stranica kuharice za njega od velike važnosti, a nedavnim objavama na Instagram Stories Hugh Jackman to je i potvrdio objavom fotografija nekih od jela koje je i pripremio a koja se nalaze upravo u toj rukom pisanoj kuharici.

Hugh Jackman kuharica
Profimedia 

Jela su to koja glumac priprema s velikom radošću, koja osim fotografijom s pratiteljima dijeli i kroz recepte. A recepti iz rukom pisane kuharice otkrivaju i dobrodošle savjete koje je Grace McNeil, majka slavnog glumca, godinama sakupljala i zapisivala. I dok su neka od jela dio obiteljskog nasljeđa, neka su s vremenom dobila nazive koji otkrivaju koliko su upravo ta jela bila važna kako za samog glumca tako i njegovu obitelj, poput recepta pod nazivom “Hughby’s Favorite Crème Caramel".

Glumac je i dalje predan ideji kuhanja i usavršavanja u pripremi svakog od jela iz kuharice, bez obzira što priznaje da su jela ukusnija kada ih pripremi njegova majka. A kao posebno važna jela ističe rižoto od bundeve i špinata, potom pečeno povrće s halloumi sirom te već spomenuti Hughby’s Favorite Crème Caramel, i da, Hughby je upravo on, Hugh Jackman, a desert je slastica poput naše rožate, za koji imamo i recept.

Sastojci:

6 žlica šećera
6 žlica vode
6 jaja
3 žlice vanilin šećera
550 ml mlijeka
275 ml slatkog vrhnja

Priprema:
Zagrijte šećer i vodu u maloj posudi te miješajte sve dok se smjesa ne karamelizira. Prebacite u posudu za pripremu soufflea uz stalno miješanje. Umutite jaja i vanilin šećer. Zagrijte mlijeko i slatko vrhnje, u koje kad zakipi ulijte jaja sa šećerom. Dobro umiješajte te sve prelijte u posudu za pečenje. Smjestite posudu u lim za pečenje u koji ste dodali malo vode. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva sve dok vrh nije zapečen. Pečeno ohladite na sobnoj temperaturi, odložite u hladnjak i ostavite preko noći. Prije posluživanja flan preokrenite te narežite i poslužite.

A inspiraciju više potražite i u vido uratku "Fusion kuhinja: Kako napraviti popularne gyoze | Kuhaj kao chef" u kojem je Dina Karanović jedna od sudionica izazova 'Kuhaj kao chef' koji Story Gourmet organizira s poznatim zagrebačkim restoranima, a koje će svoje finale imati od 7. do 10. travnja u zagrebačkoj Hali, na gastro eventu godine - Food Marketu by Story Gourmet. Dina je svoje kulinarske vještine usavršavala u The Rock Pubu.