Veganski rezanci s umakom od kikirikija izvrsno su rješenje za brzi obrok tijekom radnog tjedna. Za ovo vam jelo trebaju vam sezonski sastojci i pola sata vremena da biste dobili zdravo jelo, idealno za par ili pak za samca.
Možete se igrati sa sastojcima - kombinirajte razno, omiljeno sezonsko povrće a što se tiče rezanaca, možete koristiti soba rezance ili rezance od riže ili čak i običnu tjesteninu. Mi donosimo recept koji ima svega šest sastojaka a kako se radi provjerite u nastavku!

Sastojci:
220 g rezanaca (soba rezanci ili rezanci od riže)
Shiitake gljive
Patlidžan
Crvene papričice
Nasjeckani mladi luk
Sezam
Umak od kikirikija i zdrobljeni kikiriki

Priprema:
Prvo skuhajte rezance po uputama s pakiranja. Zatim stavite tavu na srednju vatru, dodajte malo ulja. Dodajte gljive i patlidžan i pustite da se kuhaju nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodajte crvenu papriku i mladi luk i kuhajte još nekoliko minuta. Dodajte malo soja sosa i maknite tavu s vatre. Pomiješajte rezance s umakom od kikirikija i dodajte povrće. Pospite sjemenkama sezama i mljevenim kikirikijem. Poslužiti možete i toplo i hladno. Prijatno!