Još uvijek možemo uživati u ljetnim večerima pa zašto ne bismo okupili prijateljice i nazdravili s jednim ukusnim, osvježavajućim koktelom? Odlučili smo se za Bellini, uz mimosu najpopularniji 'ženski koktel'.

Koktel Bellini može se pratiti do Harry's Bara u Veneciji tijekom 1940-ih. Glavni barmen Giuseppe Cipriani stavio je ovo piće na jelovnik ali kao sezonsko piće, u vrijeme breskvi, koje su tada bile dostupne samo 4 mjeseca u godini.
Kad je pulpa breskve počela postajati komercijalno dostupna tijekom cijele godine, piće je postalo popularno u Harry's Baru u New Yorku. Piće je nazvano "Bellini" zbog toga što je talijanski renesansni slikar Giovani Bellini koristio boju breskve na svojim slikama. Ponekad se u piće dodavalo nekoliko kapi soka od maline kako bi piće dobilo više ružičaste boje. Međutim, miješanje svježih breskvi s njihovom korom daje piću i suptilnu rumenu boju.
U nastavku doznajte kako napraviti Bellini i nazdravite sa prijateljicama!

profimedia-0346428015.jpg
Profimedia 

Sastojci:

1.5 šalica pirea od breskve (od oko 5-6 zrelih breskvi)
1 boca Prosecca

Priprema:

Breskve očistite od koštica i grubo nasjeckajte na kockice. Dodajte u blender i miksajte dok ne postane glatko. Ako su breskve čvrste, dodajte žlicu ili dvije vode i ponovno izmiksajte. Zatim u velikom vrču pomiješajte pire od breskve i bocu prosecca. Lagano promiješajte da se sjedini te odmah poslužite!