Manifestacija Dani vina Vrbnik, tradicionalno se održava posljednjeg vikenda u kolovozu, pa će se i ove godine održati 26. i 27. kolovoza u drevnom gradu nad morem Vrbniku. Dani kada se slavi čarobni dionizijev napitak ove godine obogaćeni su nizom događanja kako bi u Vrbnik privukli što raznolikiju publiku i približili kulturu vina i stola te promovirali Kvarner kao eno-gastro destinaciju s vrhunskim autohtonim proizvodima. Svatko tko se za vikend nađe na otoku Krku i u Vrbniku može pronaći nešto za sebe, a turistički brodovi iz Crikvenice, Selca i Novog Vinodolskog uveli su dodatne ture kako bi što više zainteresiranih turista i domaćih stanovnika došlo do Vrbnika.

Dani vina Vrbnik 5.jpg
Kvarner Wines 

Ovogodišnji dvodnevni otočki vinski spektakl počinje u petak 26.8. u 15:00 sati s Vrbnik Wine Walkom – vođenom turom po vrbničkim vinarijama kojom će se obići svi vinari članovi Udruženja Kvarner Wines (PZ Vrbnik, Kuća vina Ivan Katunar, Katunar Estate Winery, Gospoja, Vinarija Šipun i Vinarija Nada), a u sklopu ture će se promovirati i 'kopneni' kvarnerski vinari (OPG Ružić, Plovanić vina, Grand Village Estate Winery i Vinska kuća Pavlomir)

Dani vina Vrbnik 3.jpg
Kvarner Wines 

Tradicionalno se oba dana između 18 sati i ponoći održava sajam autohtonih proizvoda u staroj jezgri na kojem, izuzev vinara iz Vrbnika i s otoka Krka, odnosno Kvarnera, svoje proizvode izlažu i ostali proizvođači autohtonih prehrambenih proizvoda te partneri iz Osječko-baranjske županije. Poseban naglasak je stavljen na autohtone proizvode i na proizvode koji nose oznaku kvalitete Hrvatski otočki proizvod. Izuzetno je bogat i ovogodišnji glazbeni program pa će u sklopu sajma nastupati grupe Insula, Fortunal, Arcamivida, Pan i Whiteheads, Trio Crikvenica, The Mystic Rose i Bojan Volk Quartet, dok će domaćini sve posjetitelje u petak počastiti kocertom hrvatske glazbene dive Zorice Kondže.

Dani vina Vrbnik 4.jpg
Kvarner Wines 

Subota 27. kolovoza rezervirana je za Vrbnik Wine Run - utrku općinom Vrbnik koja starta u 9:30, a natjecatelji trče jednom od najljepših ruta na Kvarneru uz more i kroz vinograde Vrbničkog polja. U 18 sati se u Vinotelu Gospoja održava vinska radionica 'Pet lica kvarnerskih vina' koju vodi pet sommelijerki - ambasadorica Kvarner Wines Ines Matić Matešković, Monika Neral, Lucija Matijević, Martina Škarica i Manuela Mrkonja. Posljednji, vrlo atraktivan program je Vrbnik Wine & Bike Night - biciklijada koja starta kod pršutane Gospoja i prolazi Vrbničkim poljem.

U sklopu ovogodišnje manifestacije posjetiteljima će se predstaviti projekt 'Vinske ceste Kvarnera - dio Vinske europske kulturne rute Iter Vitis', koje su dio strateškog projekta BEST MED - beyond European Sustainble Tourism Path koji se odvija unutar platforme PANORAMED.

Dani vina Vrbnik 1.jpg
Kvarner Wines