Velika Britanija danas slavi Dan očeva, a posebnu je fotografiju tim povodom objaivo princ William.

Na službenom Instagram profilu vojvode i vojvotkinje od Cambridgea osvanula je dosad neviđena fotografija princa Williama s njegovo troje djece koje ima s Kate Middleton - prinčevima Georgeom i Louisom i princezom Charlotte.

'Sretan Dan očeva očevima i djedovima diljem svijeta', napisali su uz fotografiju.

Na fotografiji nastaloj prošle jeseni na obiteljskom odmoru u Jordanu, vojvoda od Cambridgea nasmiješen pozira s princezom Charlotte i princom Georgeom s lijeve i desne strane, dok mu na ramenima sjedi najmlađi sin, princ Louis koji je svojim nestašlucima tijekom proslave kraljičina jubileja nedavno osvojio simpatije javnosti.

Društvene mreže su se užarile nakon videa koji su se prošili brzinom svjetlosti i izazvali lavinu komentara, što pozitivnih, što negativnih. Naime, princ Louis se beljio, mrštio, pokazivao prstom i neprestano postavljao pitanja majci Kate Middletone i stavljao prste u uši. Kada mu je Kate objasnila da bi trebao mirno sjediti, stavio joj je ruku na usta kako bi je ušutkao. Zatim je odlučio odšetati do svog djeda, princa Charlesa i sjesti mu u krilo, a djed ga je ljuljao s jedne na drugu stranu.

Odmah nakon proslave platinastog jubileja, William i Kate najavili su da su spremni napraviti veliki korak. Kraljevski par planira se preseliti iz svog londonskog doma u Kensingtonskoj palači u novu rezidenciju oko 50 kilometara zapadno u Berkshireu, okrugu u kojem se nalazi kraljičina primarna rezidencija, dvorac Windsor.

Uz kratku 40-minutnu vožnju automobilom između Windsora i Buckleburyja, William i Kate bit će samo nekoliko minuta udaljeni od kraljice Elizabete.

Princ George treći je po redu za krunu
Profimedia 

Sunday Times izvještava da bi s vremenom, William i Kate u konačnici mogli zauzeti 'veliku kuću', to jest dvorac Windsor. Smatra se da Williamov otac, princ Charles (73) ne planira tamo provoditi toliko vremena kao kraljica sada.

'Stvarnost je da su prilično ograničeni u onome što mogu raditi u Londonu', rekao je prijatelj za novine. 'Djeca ne mogu ići u park i igrati nogomet s prijateljima. Njihov je plan biti tamo sljedećih 10 do 15 godina, a zatim se preseliti u Anmer, koji je za njih poseban.'

Kate Middleton i princ William imaju troje djece
Profimedia 

Anmer Hall, seosko utočište para u Norfolku, 'njihovo je sretno mjesto', rekao je za medije Williamov prijatelj. I dalje će koristiti Kensingtonsku palaču kao svoju bazu u Londonu.

Više fotografija princa Williama i Kate Middleton pogledajte u galeriji.