Velika Britanija je prije 10-ak dana slavila platinasti jubilej kraljice Elizabete II. (96), a svečani događaj nije propustio ni princ Harry (37) koji je došao sa suprugom Meghan Markle (40) i njihovo dvoje djece.

Ipak, posjet se nije odvio kako je par očekivao i dobili su tek 15 minuta službenog susreta s kraljicom. Buckinghamska palača tu informaciju je odbila komentirati, a ni Meghan i Harry se ne oglašavaju oko toga.

Supružnici, koji žive u luksuznoj vili u kalifornijskom gradu Montecitu, su očito shvatili da moraju paziti što ubuduće govore nakon što su prošle godine izazvali skandal i naljutili kraljevsku obitelj intervjuom koji su dali Oprah Winfrey.

Meghan Markle i princ Harry ranije su se vratili u Ameriku nakon platinastog jubileja
Profimedia 

Zanimljivo je da se već neko vrijeme priča o memoarima koje princ Harry priprema i njegova obitelj strepi zbog njih, a kraljevski biograf i novinar Duncan Larcombe objasnio je za Closer zašto bi paru bilo mudro da prešute detalje svog vikenda u Velikoj Britaniji.

'Ako išta od vikenda procuri u javnost, uvjeren sam da će ih se u potpunosti odreći i više neće biti povratka. Došli su u Veliku Britaniju na proslavu jubileja i ponovno su se predstavili kao članovi kraljevske obitelji. I sami su svjesni da je to dobro za njihov brend, ali i da bi bilo odlično za Spotify, Netflix ili Penguin, s kojima imaju potpisane unosne ugovore', ispričao je.

Princ Harry razočaran je ponašanjem svoje bake, kraljice Elizabete II.
Profimedia 

Dodao je da će daljnje ponašanje para biti ključno za njihov odnos s kraljevskom obitelji. 'Harry i Meghan sve će upropastiti ako bilo koja privatna informacija o vikendu dospije do medija ili se otkrije u knjizi', istaknuo je Larcombe.

Otkrio je i da su Meghan i Harry očekivali da će poboljšati odnose s kraljevskom obitelji, no to im se nije ostvarilo i doživjeli su 'hladan tuš'. Jedva su imali priliku komunicirati s princem Charlesom čiju je očinsku ulogu Harry kritizirao u podcastu prošle godine, ali i princem Williamom koji je bio bijesan zbog bratovog intervjua s Oprom.

'Kraljevska obitelj je u javnosti pokazala ujedinjenu frontu, no iza scene je bilo puno napetosti, nespretnosti i opreza. Prisutnost Harryja i Meghan bila je problematična jer su narušili povjerenje. Mislim da je sjajno što su bili u Velikoj Britaniji jer je kraljica slaba na unuka Harryja. No mislim da će još neko vijeme biti napeto između para i kraljevske obitelji', rekao je Larcombe.

Inače, izvor za The Sun je ranije ispričao da je kraljica našla tek 15 minuta za svog unuka kada je došao u Veliku Britaniju na proslavu njenog platinastog jubileja. Elizabeta je konačno upoznala Lilibet Dianu (1) kao i ostatak kraljevske obitelji. No susret s njegovom bakom nije prošao kako se Harry nadao jer je bio jako služben i odvijao se pod kontrolom kraljičinih asistenata.

Kraljica Elizabeta hladno je dočekala princa Harryja i Meghan Markle
Profimedia 

'Bio je to brzo obavljen posao. Sve je bilo prilično službeno', rekao je izvor za The Sun.

Kraljica je usto zabranila Meghan i Harryju da dovedu fotografa u dvorac Windsor kako bi snimio prvi susret nje i njezine praunuke Lilibet. Par je navodno zbog načina na koji im je iskazana dobrodošlica, požurio kući u Ameriku prije završetka proslave jubileja.

Više fotografija s proslave platinastog jubileja pogledajte u galeriji. 

Profimedia Princ Louis dobro se zabavljao na proslavi platinastog jubileja