Meghan Markle i princ Harry sudjelovali su na proslavi Kraljičinog platinastog jubileja i to usred napetosti s kraljevskom obitelji koja traje posljednjih nekoliko godina.

Par je u petak prisustvovao na misi zahvale u katedrali Svetog Pavla, a stručnjak, čitatač s usana, otkrio je vrlo umirujuću rečenicu koju je Meghan šapnula Harryju tijekom mise.

U jednom trenutku tijekom 50-minutne ceremonije, Meghan je mu je šapnula: 'Da, bit će dobro'.

Harry je očito bio uznemiren zbog nesuglasica s obitelji, a Meghan ga je pokušala umiriti, otkrio je to stručnjak za The Sun. Inače, Harry (37) i Meghan (40) rijetko su se pojavljivali u javnosti tijekom kraljičinog četverodnevnog slavlja.

Misa je bila jedini put da su viđeni u javnosti s ostatkom kraljevske obitelji dok su sjedili u drugom redu, odvojeno od Williama, Kate, Charlesa i Camille.

Meghan Markle i princ Harry ranije su se vratili u Ameriku
Profimedia 

Doznalo se kako su pripreme mjesecima trajale, a posebno se osmišljavalo kako spriječiti braću da se suoče licem u lice i da se neće zajedno pojavljivati ni fotografirati. No, Harryju je posebno teško palo što mora u drugi red.

Ingrid Seward je rekla Fabulousu: 'Palača je bila odlučna da neće biti fotografija koje bi mogle otkriti neprijateljstvo između braće Harryja i Williama. Harry teško podnosi što je postao ‘drugi red kraljevske obitelji’.'

Dobro upućeni izvor je rekao da par nije ostao na četverodnevnom izboru već su se vratili kući u Kaliforniju prije nego je završio Kraljičin platinasti jubilej.

Kraljičinu proslavu jubileja mnogi su jedva dočekali i kako bi vidjeli što će se dogoditi tijekom posjeta princa Harryja i Meghan Markle kojima je ovo bilo prvo javno pojavljivanje u Velikoj Britaniji otkako su se povukli s kraljevskih dužnosti i prije dvije godine preselili u Kaliforniju. Kraljica je sada imala priliku konačno upoznati njihovu kćerkicu Lilibet, koja je po njoj dobila i ime.

Više fotografija kraljevske obitelji pogledajte u galeriji.

Profimedia Proslava kraljičinog jubileja