Princ Harry i Meghan Markle bili su na jubileju kraljice Elizabete ll., što je prvo njihovo sudjelovanje u dužnostima kraljevske obitelji u dvije godine.

U Veliku Britaniju su stigli sa svojom djecom, Archiejem i Lilibet, a susreli su se s cijelom kraljevskom obitelji.

Jedan susret je za obitelj bio posebno važan. Naime, prema pisanju britanskih medija, Meghan i Harry su prošlog četvrtka, nakon službene parade 'Trooping the Colour', bili na ručku s kraljicom i drugim članovima uže obitelji, a tom su prilikom kraljici Elizabeti po prvi put predstavili njenu praunučicu Lilibet koja je ime dobila po kraljičinom nadimku iz djetinjstva.

Meghan Markle i princ Harry ranije su se vratili u Ameriku
Profimedia 

Vijest da je kraljica susrela najmlađu članicu kraljevske obitelji, i to samo dan prije njenog prvog rođendana, otkrio je kraljevski komentator Omid Scobie tijekom emisije BBC Breakfast. Scobie je, inače, prijatelj s Meghan i Harryjem.

'Mislim da ljudi očekuju neku veliku, ekstravagantnu rođendansku proslavu s koje ćemo kasnije vidjeti fotografije. Prema onome što mi je rečeno, ne bismo trebali očekivati ništa. Ti trenuci s Lilibet su jako privatni između njih i kraljice i naravno da znamo da se ona tome jako veselila', rekao je. Pojavile su se i informacije da je kraljica zabranila da te fotografije izađu u javnost, što nije sjelo kraljevskom paru.

Princ Harry i Meghan Markle napustili su kraljevsku obitelj
Profimedia 

'Pandemija ih je zadržala, a svaki put kad je Harry došao u Britaniju, bio je sam i bile su tužne prilike. Tako da je ovo zaista bio prvi put. Znamo da se kraljica jučer vratila u dvorac Windsor, gdje su došli i Meghan i Harry koji ovih dana borave u Frogmore Cottageu. To je bio prvi trenutak, prva prilika da kraljica upozna svoju imenjakinju', dodao je.

Princ Harry i Meghan Markle u petak su prisustvovali misi u čast platinastog jubileja kraljice Elizabete ll., a očekivano, njihovo pojavljivanje privuklo je veliku pažnju javnosti. Nedugo nakon njih stigli su William i Kate Middleton, a trudili su se izbjeći bilo kakvu potencijalno napetu situaciju između ove četvorke.

Ipak, iako se činilo da sve ide prema planu, par se pri izlasku iz katedrale nakon mise susreo s lošom reakcijom okupljenih građana, koji su im jasno dala do znanja što misle o njima. Unatoč glasnom zviždanju par nije skidao osmijeh s lica te je izgledalo kao da ono do njih ne dopire.

Ipak, kako piše Mirror,Meghan i Harry napustili su Britaniju prije završetka kraljičine proslave.

Kraljevski stručnjaci tvrde kako je odlazak para prije kraja proslave jubileja uslijedio zbog toga što se Harry muči s prihvaćanjem svoje nove 'kraljevske uloge u drugom redu', a fanovi su istaknuli Meghanin očiti prkos prema Kate Middleton.

Princ Harry i Meghan Markle napustili su Britaniju prije kraja proslave jubileja
Profimedia 

Podsjetimo, odnosi u kraljevskoj obitelji narušeni su neko vrijeme. William i Harry ne razgovaraju još otkad je mlađi brat optužio oca Charlesa da ga je razbaštinio, a Meghan članove kraljevske obitelji optužila da su na rasističkoj osnovi govorili o boji kože njihova sina Archieja.

Meghan i Harry imali su intervju s Oprah
Profimedia 

Harry je nedavno i izazvao pomutnju komentarima o svojoj baki u intervjuu za emisiju 'Today', kada je rekao: 'Samo se brinem da je ona, znate, zaštićena i da ima prave ljude oko sebe.'

U galeriji pogledajte više fotografija Meghan i Harryja.

Profimedia Meghan i Harry