Princ Harry i Meghan Markle su sa svojom djecom, Archijem i Lilibet stigli u Veliku Britaniju i prvi put u dvije godine susreli se s cijelom kraljevskom obitelji.

Iako ne sudjeluju u službenom dijelu jubileja, za Meghan i Harryja je ovo veliki korak, budući da će njihova djeca prvi put upoznati svoje rođake prinčeve Georgea i Louisa te princezu Charlotte.

Meghan Markle i princ Harry došli su u London.jpg
Profimedia 

No, jedan susret je za obitelj važniji od toga. Naime, prema pisanju britanskih medija, Meghan i Harry su ovog četvrtka, nakon službene parade 'Trooping the Colour', bili na ručku s kraljicom i drugim članovima uže obitelji, a tom su prilikom kraljici Elizabeti po prvi put predstavili njenu praunučicu Lilibet koja je ime dobila po kraljičinom nadimku iz djetinjtva.

Vijest da je kraljica susrela najmlađu članicu kraljevske obitelji, i to samo dan prije njenog prvog rođendana, otkrio je kraljevski komentator Omid Scobie tijekom emisije BBC Breakfast. Scobie je, inače, prijatelj s Meghan i Harryjem.

'Mislim da ljudi očekuju neku veliku, ekstravagantnu rođendansku proslavu s koje ćemo kasnije vidjeti fotografije. Prema onome što mi je rečeno, ne bismo trebali očekivati ništa. Ti trenuci s Lilibet su jako privatni između njih i kraljice i naravno da znamo da se ona tome jako veselila', rekao je.

'Pandemija ih je zadržala, a svaki put kad je Harry došao u Britaniju, bio je sam i bile su tužne prilike. Tako da je ovo zaista bio prvi put. Znamo da se kraljica jučer vratila u dvorac Windsor, gdje su došli i Meghan i Harry koji ovih dana borave u Frogmore Cottageu. To je bio prvi trenutak, prva prilika da kraljica upozna svoju imenjakinju', dodao je.

Profimedia Meghan Markle i princ Harry su u braku od svibnja 2018.