Princ William (40) i njegova supruga Kate Middleton (40) dobili su prvi službeni zajednički portret kojeg je naslikao Jamie Coreth dok su bili u posjetu regiji Cambridgeshire.

Javnost će moći vidjeti portret u Muzeju Fitzwilliam Sveučilišta u Cambridgeu naredne tri godine, nakon čega će umjetničko djelo biti izloženo u drugim društvenim prostorima i galerijama diljem Cambridgeshirea.

'Bila mi je najveća privilegija u životu što sam izabran da naslikam ovu sliku. Želio sam ih prikazati na način da su djelovali opušteno i pristupačno, kao i elegantno i dostojanstveno. Budući da je to prvi portret koji ih prikazuje zajedno, a posebno u vrijeme dok su bili vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, želio sam da slika izazove osjećaj ravnoteže između njihovog javnog i privatnog života. Djelo je naručeno kao dar ljudima iz Cambridgeshirea i nadam se da će uživati ​​u njemu kao što sam ja uživao stvarajući ga', rekao je Coreth za službenu stranicu 'Fine Art Commissions'.

Podsjetimo, princ je prije nekoliko dana proslavio 40 rođendan, a dobio je dopuštenje da priredi zabavu u dvorcu Windsor ili imanju Sandringham kasnije ovog ljeta nakon što se kraljica složila da bi par trebao 'proslaviti svoje okrugle rođendane u stilu', otkrili su kraljevski izvori.

Planira se velika zabava povodom rođendana kraljevskog para
Profimedia 

Kao i viši članovi kraljevske obitelji, uključujući princa od Walesa i vojvotkinju od Cornwalla, kraljica bi trebala prisustvovati proslavi Williama i Kate, u skladu s kraljevskom tradicijom obilježavanja prekretnica desetljeća za starije članove obitelji.

Međutim, 96-godišnja kraljica, koja posljednjih mjeseci pati od sve većih problema s pokretljivošću, neće potvrditi svoj dolazak do dana zabave, otkrio je jedan izvor iz palače.

Više fotografija kraljevskog para pogledajte u galeriji.

Profimedia Kate Middleton i princ William s djecom