Kraljica Elizabeta II. (96) u velikom stilu ulazi u 71. godinu na prijestolju. Najdugovječnija engleska kraljica promijenila je tako svoj prepoznatljivi stil nakon proslave platinastog jubileja pa je pokazala svoju novu frizuru.

Na fotografijama sa službenog Instagram profila kraljevske obitelji vidi se kraljičina kosa koja je kraća nego inače. 

Čini se da se nova promjena svidjela kraljičin fanovima koji su rekli da izgleda prekrasno. 'Njezina nova ljetna frizura izgleda savršeno', jedan je od komentara ispod objave.

Ulogu kraljičine frizerke od početka pandemije koronavirusa preuzela je njezina pomoćnica Angela Kelly koja je detalje rutine otkrila u svojoj knjizi 'The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe'.

Kraljica Elizabeta ll. najdugovječniji je engleski vladar
Profimedia 

'Od ožujka 2020. pa nadalje perem Kraljičinu kosu svaki tjedan, namještam je i stiliziram, pa čak i šišam kad je potrebno. Moj tim je to zvao 'Kelly's Salon'. Tijekom prva dva tjedna sam se tresla. Prije sam ju frizirala samo jednom ili dvaput dok smo bile na brodu Royal Yacht Britannia, ali Kraljica je bila tako ljubazna kad me savjetovala o vrlo specifičnom načinu stavljanja viklera', ispričala je Kelly.

Angela Kelly dugogodišnja je pomoćnica kraljice Elizabete ll.
Profimedia 

Kelly se s vremenom snašla u pranju i oblikovanju kovrča Njenog Veličanstva, piše Page Six.

'Kako mi je raslo samopouzdanje, sigurna sam da je Kraljica mislila da sam profesionalka i počela je vikati na mene: 'Nemoj to raditi, učini to ovako. Tako je, shvatili ste, nemojte to mijenjati'. Razmišljala sam – zaboga, trebam gin i tonik. Dok je Kraljica bila pod sušilicom za kosu, rekla sam joj: 'Idem na žestoko piće jer je ovo tako stresno', napisala je Angela u svojoj knjizi.

Dugogodišnja kraljevska pomoćnica otkrila je i da bi često upotrijebila 'cijelu limenku laka za kosu kako bi bila sigurna da će frizura trajati'.

Više fotografija kraljice Elizabete pogledajte u galeriji.

Profimedia Kraljica Elizabeta