Meghan Markle prošle godine optužena je kako je u razdoblju dok je bila dio kraljevske obitelji maltretirala osoblje koje je tada radio za nju i princa Harryja. 

Naime, dvoje viših djelatnika optužilo ju je da ih maltretira, dok je jedna bivša zaposlenica rekla da ih je 'ponizila'. Druga pomoćnica navela je kao je Meghan koristila 'emocionalnu okrutnost i manipulaciju, što bi se moglo nazvati i maltretiranjem'.

Princ Harry i Meghan Markle napustili su kraljevsku obitelj
Profimedia 

Zbog ovih optužbi kraljica je prošle godine zatražila neovisnu istragu. Iz palače je tada stiglo priopćenje u kojem je stajalo kako su vrlo zabrinuti zbog tvrdnji da je vojvotkinja od Sussexa maltretirala osoblje.

'U skladu s tim naš će se tim za međuljudske odnose baviti okolnostima navedenim u članku The Timesa. Članovi osoblja koji su u to vrijeme bili uključeni, uključujući one koji su napustili domaćinstvo, bit će pozvani da sudjeluju kako bi vidjeli mogu li se izvući pouke. Kraljevsko kućanstvo već duži niz godina primjenjuje politiku dostojanstva na poslu i ne tolerira i neće tolerirati maltretiranje ili uznemiravanje na radnom mjestu', pisalo je u priopćenju iz Buckinghamske palače.

Meghan Markle opužena je za zlostavljanje zaposlenika
Profimedia 

Istragu je provela privatna odvjetnička tvrtka, piše The Sunday Times i otkriva kako ono neće biti objavljeno.

Izvori s dvora rekli su kako se radi o pokušaju da se zaustavi napetost između Meghan i Harryja te ostatka kraljevske obitelji.

Tijekom istrage razgovarano je s četiri ili pet bivših zaposlenika. S obzirom na to da je nekada za njih radilo i do 25 osoba, mnogi od njih smatraju se potencijalnim svjedocima.

Kraljica je pokrenula istragu oko Meghan Markle
Profimedia 

Istraga je pokrenuta prije više od godinu dana, a kraljevski dužnosnici nisu željeli otkriti njezine rezultate ili potvrditi hoće li se oni naći u godišnjem pregledu koji bi trebao biti objavljen ovog mjeseca. Također, palača oko ovog slučaja neće dati javnu izjavu.

Podsjetimo, odnosi u kraljevskoj obitelji narušeni su neko vrijeme. William i Harry ne razgovaraju još otkad je mlađi brat optužio oca Charlesa da ga je razbaštinio, a Meghan članove kraljevske obitelji optužila da su na rasističkoj osnovi govorili o boji kože njihova sina Archieja.

Meghan Markle i princ Harry imaju narušen odnos s kraljevskom obitelji
Profimedia 

Harry je izazvao pomutnju komentarima o svojoj baki u intervjuu za emisiju 'Today', kada je rekao: 'Samo se brinem da je ona, znate, zaštićena i da ima prave ljude oko sebe.'

U galeriji pogledajte više fotografija Meghan i Harryja.

Profimedia, Misan Harriman Meghan i Harry