Dugo su kroz povijest pripadnici kraljevskih obitelji imali taj luksuz da nitko ne propituje njihove odluke, a kamo li privatni život, no to se posljednjih desetljeća znatno promijenilo. Danas se o njima piše više nego ikad i postali su svojevrsne, često nevoljke, zvijezde tabloida.

Britanska kraljevska obitelj se redovito sukobljavala s pripadnicima sedme sile, ponekad čak i na sudu, a tim više je novi potez princa Charlesa i Camille Parker Bowles iznenadio mnoge.

Princ Charles i Camilla Parker Bowles zaposlili su urednika tabloida
Profimedia 

Naime, kako prenose britanski mediji, princ Charles se odlučio na malo drugačiji pristup te se, može se reći, udružio s jednim pripadnikom medija. Piše se kako su Charles i Camilla na mjesto svog tajnika za komunikacije postavili zamjenika urednika jednog od najvećih britanskih tabloida, Daily Maila.

Radi se o Tobynu Andreaeu koji je ranije radio i za The Sunday Times, a uskoro bi trebao započeti sa svojom novom ulogom. Par se navodno nada da će se on brinuti za njihove odnose s javnošću i kad postanu kralj i kraljica. Plaćat će ga iz svojih privatnih prihoda.

Ovakav izbor osobito je iznenadio britansku javnost i zbog činjenice da je Andreae 20 godina radio za kompaniju Associated Newspapers s kojom su princ Harry i njegova supruga Meghan Markle vodili sudsku bitku.

Meghan Markle dobila je sudsku bitku protiv tabloida
Profimedia 

Podsjećamo, Meghan Markle tužila je Associated Newspaper zbog pet članaka koji su prenijeli dijelove njenog privatnog pisma ocu Thomasu Markleu u kolovozu 2018. Sudska bitka potrajala je tri godine, a izdavač je na kraju pristao platiti financijsku odštetu vojvotkinji od Sussexa.

Tobynovo zapošljavanje navodno inicirala Camilla koja nastoji zadržati pozitivnu sliku javnosti o sebi u kakvoj uživa posljednjih godina, za razliku od dugogodišnjeg netrpeljivog stava javnosti koji je trpjela nakon što je zamijenila mnogima omiljenu princezu Dianu.

Da joj suradnja s medijima ne smeta dokazala je i nedavno kad je progovorila o svom braku s Charlesom.

Priznala je da nije lako pronaći slobodnog vremena s princem Charlesom s kojim je u braku 17 godina. Između njih stoje gusti rasporedi.

Camilla Parker Bowles nastoji zadržati dobro mišljenje javnosti
Profimedia 

'Ponekad nije lako, ali uvijek pokušavamo pronaći malo vremena u danu za kratki sastanak', rekla je za britanski Vogue o svojoj rutini s budućim kraljem.

'Ponekad je to kao kad se brodovi mimoilaze noću, ali uvijek sjednemo zajedno, popijemo šalicu čaja i razgovaramo o danu. Imamo taj trenutak', rekla je i nastavila da je lijepo 'nadoknaditi kad se ima malo vremena'.

'Znate, kad odemo, najljepše je što zapravo sjedimo i čitamo naše knjige u različitim kutovima iste sobe. Vrlo je opuštajuće jer znate da ne morate voditi razgovor. Samo sjedite i budete zajedno', ispričala je.

Više fotografija princa Charlesa i Camille pogledajte u galeriji: 

Profimedia Princ Charles i Camilla Parker Bowles u braku su 17 godina