Princ George proslavio je prošlog petka deveti rođendan, a prabaka ga je iznenadila posebnim darom.

Naime, kraljica Elizabeta II. je dogovorila da Bend irske gardeizvede 'Sretan rođendan' ispred Buckinghamske palače za njezinog praunuka. Ovu gestu je budući britanski kralj dočekao u vrijeme ceremonije smjene straže, a iznenadila je brojne turiste i prolaznike.

Kraljevska obitelj se zahvalila Bendu irske garde na društvenim mrežama zbog njihovog nastupa. Također su podijelili fotografiju princa Georgea koja je objavljena na profilu njegovih roditelja, princa Williama i Kate Middleton, odnosno vojvode i vojvotkinje od Cambridgea.

'George puni 9 godina!', napisali su na Instagramu. Fanovi su poželjeli sve najbolje Georgeu, čiju je fotografiju kao i uvijek uslikala majka Kate, i primijetili su neke detalje.

'Izgleda kao William! Prelijepi dječak', 'Ovih dana baš izgleda kao njegov tata!', 'Tako je sladak', 'Kako je vrijeme proletjelo', 'Divan osmijeh, tako je zgodan i odrastao', komentirali su.

Inače, zanimljivo je da je George dobio ovakav poklon od kraljice, a zasad nije otkriveno što su mu poklonili roditelji. Upravo je poklon Kate i Williama za sedmi rođendan njihovoj kćeri Charlotte u svibnju privukao puno pozornosti.

Supružnici su mezimici poklonili ponija o kojem je jako dugo pričala i čak je išla na poduku iz jahanja. Kad su shvatili da će Charlotteina opsjednutost potrajati još neko vrijeme, odlučili su joj ispuniti rođendansku želju. Na društvenim mrežama su princezu zbog ovog poklona prozvali 'razmaženim derištem' i poručili da je lijepo biti dio kraljevske obitelji.

Podsjetimo, prvo dijete princa Williama i Kate Middleton stiglo je na svijet 2013., a prije njegovog rođenja najavljeno je kako će neovisno o tome rodi li se dječak ili djevojčica beba biti treća u redu za kraljevsko prijestolje. Tako je maleni George 'izgurao' tada trećeg nasljednika, princa Harryja.

Princ George Alexander Louis prvi put je predstavljen javnosti ispred bolnice St. Mary, a njegove fotografije preplavile su naslovne strane i medije.

Javnost nije skrivala oduševljenje dolaskom novog člana kraljevske obitelji, a ujedno i novog prijestolonasljednika. Kako se svaki korak kraljevske obitelji prati tako se pažljivo promatraju i njezini najmlađi članovi i nasljednik krune.

Princ George je najstarije dijete Kate Middleton i princa Williama
Profimedia 

Navodno je upravo George kraljičin miljenik, iako ona to nije nikada priznala, a prilikom svog odrastanja mora poštovati određena kraljevska, ali i pravila svojih roditelja.

Tako je princ George kada je bio mlađi u većini prilika nosio samo kratke hlače. Prema riječima stručnjaka razlog nije imao nikakve veze s modom, već isključivo s kraljevskom, odnosno aristokratskom tradicijom. 'Duge hlače su za starije dječake i muškarce, a nošenje kratkih hlača je jedno od tihih karakteristika visokog društva koje postoji u Velikoj Britaniji', rekao je za Harper's Bazaar magazin William Hanson, posebni konzultant za protokol.

Više fotografija princa Georgea pogledajte u galeriji. 

Profimedia Princ George je najstariji sin Kate Middleton i princa Williama