Svaki korak britanske kraljevske obitelji odvija se pod budnim okom britanskih, ali i svjetskih medija, a iznimka nije bio ni njihov dolazak na božićnu službu u crkvu u Sandringhamu.

Kralj Charles poveo je svoju obitelj u crkvu Svete Marije Magdalene prvi put nakon smrti kraljice Elizabete, a pozornost su i ovaj put privukli najmlađi članovi kraljevske obitelji, prinčevi George i Louis te princeza Charlotte.

Neki su zamijetili i slatku i dirljivu gestu princa Georgea prema svom mlađem bratu princu Louisu. Stručnjakinja za govor tijela Judi James usporedila je trenutak kad George stavlja ruku na leđa malenog Louisa s nekadašnjim odnosom princa Williama i Harryja te, kako piše The Mirror, navela da je toprinc William često činio Harryju kad su bili u istoj dobi.

'Jedan od najslađih i najdirljivijih signala u govoru tijelu bilo je kad je George iskoristio dodir i govor kako bi pokazao da je preuzeo ulogu zaštitnika svog mlađeg brata Louisa', rekla je.

Odlazak kraljevske obitelji iz crkve nakon božićne službe
Profimedia 

'Kad je obitelj stigla do crkve, William je stavio ruku na Georgeova leđa i nagnuo se prema njemu, a George je isto napravio sa svojim bracom. Gesta je izgledala spontano, iako on često preuzima tu ulogu, a nakon što smo u Harryjevom dokumentarcu vidjeli snimke mladog Williama i Harryja dok su odrastali zajedno, izgledalo je to kao zrcalna slika njihova bratskog odnosa prije nego što su odrasli i udaljili se', nastavila je Judi.

'William je prikazan kako se brine za Harryja isto kao što se George sad brine za Louisa', istaknula je.

Princ William brinuo se za princa Harryja kad su bili djeca
Profimedia 

Primijetila je i kako su se princ William i Kate Middleton odnosili prema svojoj djeci.

'William i Kate su pokazivali uobičajene signale ponosa, a jasno je da su sad postali malo opušteniji roditelji. Charlotte je išla naprijed dok su hodali prema crkvi, a George je od prilično stidljivog dječaka koji drži oca za ruku napredovao u ulogu starijeg brata koji 'drži oko' na mlađem i pokazuje brižnost prema njemu', zaključila je.